Κομοτηνή: Σαν τον μετανάστη

Είναι ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ήρθε στην Ελλάδα πριν είκοσι χρόνια. Ζει εργάζεται και μεγαλώνει τα παιδιά της στις Σάπες Ροδόπης. Γυρίζει το χρόνο πίσω και μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η Τατιάνα Βαφτανίδου αναφέρεται στα δύσκολα χρόνια της προσαρμογής τότε, που χωρίς να γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, εκείνη με τους γονείς της προσπάθησαν να στήσουν τη ζωή τους από την αρχή.

«Σταθήκαμε τυχεροί στην ατυχία της προσφυγιάς γιατί το ελληνικό κράτος είχε τότε δυνάμεις να μας βοηθήσει» δηλώνει και σημειώνει «αντιμετωπίσαμε προβλήματα ρατσισμού, ακόμη και τώρα υπάρχουν κάποιοι που όλο και κάτι άσχημο αναφέρουν». Όμως, στιγμή δεν κρύβει την αγάπη της για την Ελλάδα. «Σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει» δηλώνει και σπεύδει να σημειώσει «την αγαπώ πολύ την Ελλάδα, είναι η πατρίδα μου. Η Ρωσία μου λείπει, είναι τα παιδικά μου χρόνια, οι συγγενείς μου, αλλά τώρα πια ο κόσμος μου ο όλος είναι η Ελλάδα. »

Παρατηρεί με θλίψη τις νέες ιστορίες μετανάστευσης και προσφυγιάς. «Έτσι ήρθαμε κι εμείς στην Ελλάδα και είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις αυτό που βιώνουν οι πρόσφυγες της Συρίας, το έζησα και το ξέρω» δηλώνει. Ωστόσο, παίρνει δύναμη από τα χρώματα της Ελλάδας και ονειρεύεται απλά αλλά αληθινά «τα παιδιά μου να μην είναι μετανάστες. Το έζησα και δεν θέλω να το ζήσουν και τα παιδιά μου.»
Φώτο:Τατιάνα Βαφτανίδου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος