ertnews.gr

Κομοτηνή: Μάθε τέχνη κι άστην

05/01 09:23
Κομοτηνή: Μάθε τέχνη κι άστην

Δεκαοκτώ χρόνια δούλευε ως πωλητής σε μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Δεκαοκτώ χρόνια μετά απολύθηκε, λόγω της κρίσης, χωρίς να λάβει ποτέ αποζημίωση. Ο Σαλή Μετή τα τελευταία δύο χρόνια έχει ανοίξει και λειτουργεί το δικό του καφενείο στην Δημοτική Αγορά. Ωστόσο, «οι δουλειές είναι πεσμένες και οι πελάτες λίγοι» δηλώνει ο συμπαθής καφετζής σημειώνοντας ότι συνεχίζει την προσπάθεια, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «προσπάθεια επιβίωσης».

Το ενοίκιο είναι χαμηλό, 150 ευρώ το μήνα, αλλά, όπως λέει, αν δεν υπάρχει δουλειά, όσο φθηνό να είναι το ενοίκιο και «εκατό να είναι ακριβό σου φαίνεται.» Σερβίρει καθημερινά 20 με 25 καφέδες. Το καμπανάκι έχει χτυπήσει «αν πάει έτσι θα βάλω γρήγορα λουκέτο» δηλώνει και προσθέτει ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, τα καφενεία πολλά. «Πολύ πιθανόν να εργαστώ ως κρεοπώλης, πήρα τη βεβαίωση παρακολουθώντας μαθήματα στην Σχολή Κρεοπωλών της Δράμας . Παρακολούθησα τα μαθήματα για 2 μήνες –σε καιρό κρίσης – για να έχω μια εναλλακτική. Πρέπει να πουλώ τριάντα καφέδες την ημέρα για να βγάζω τα έξοδα, όχι μεροκάματο, οπότε…»

Σημειώνει τα έξοδα, υπολογίζει τα έσοδα και ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Μικροί επαγγελματίες σε καιρόυς δύσκολους που δεν στέκονται άπραγοι. Παράδειγμα ο Κομοτηναίος Σαλή Μετή από πωλητής, καφετζής και ίσως προσεχώς κρεοπώλης…
Φώτο:Σαλή Μετή Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version