Κομοτηνή: Οι φίλοι του Μεγάρου περιμένουν

«Να λειτουργήσει το Μέγαρο για να έχουμε πολιτισμό» δηλώνει ο Ανέστης Βακιάνης, μέλος της 13μελούς Επιτροπής Διαχειρίσεως του Μεγάρου με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου μην κρύβοντας την πίκρα του για τα διοικητικά προβλήματα, αλλά και για την έλλειψη χρηματοδότησης που υπάρχουν και κρατούν το Μέγαρο της Κομοτηνής κλειστό.

Όπως αποκαλύπτει ο κος Βακιάνης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες σύστασης και ψήφισης του Κανονισμού Λειτουργίας και εξεύρεσης των χρημάτων που απαιτούνται. Στόχος όλων η απόκτηση της νόμιμης άδειας λειτουργίας του. «Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου. Με τη λειτουργία του Μεγάρου θα βοηθηθεί η πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου» δηλώνει με βεβαιότητα.

Τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του Μεγάρου, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστο Μέτιο, πιστεύουν ότι θα υπάρξει ανάδειξη και προβολή της Ροδόπης μέσω της λειτουργίας του Μεγάρου. «Μπορεί η υποδομή του Μεγάρου να αξιοποιηθεί περισσότερο δίνοντας χώρο και στους ντόπιους δημιουργούς» προτείνει. Δεν είναι τυχαίο ότι 2.500 παιδιά μέσω της υλοποίησης ενός εκπαιδευτικού προγράμματος επισκέφτηκαν και γνώρισαν το Μέγαρο παρακολουθώντας ακόμη και Όπερα.

Ο κος Βακιάνης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας ότι μπορεί η Ε.Ε. να ζητήσει κονδύλια πίσω σε περίπτωση που το Μέγαρο συνεχίσει να παραμένει κλειστό. «Το Μέγαρο πρέπει να λειτουργήσει οπωσδήποτε, υπάρχουν δεν υπάρχουν χρήματα.» δηλώνει καλώντας όλους τους Κομοτηναίους να πιέσουν τους υπευθύνους για τη λειτουργία του. «Ο τόπος μόνο κερδισμένος έχει να βγει με τον πολιτισμό. Επιπλέον, μπορούμε να ενώσουμε τους πολιτισμούς των Βαλκανίων» καταλήγει ο κος Βακιάνης προσθέτοντας ότι σε περιόδους κρίσης ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει αποκούμπι.
Φώτο:Ανέστης Βακιάνης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος