ertnews.gr

Κομοτηνή: Ένα έξυπνο Τζουκ Μποξ

16/03 11:20
Κομοτηνή: Ένα έξυπνο  Τζουκ Μποξ

Ο Δημήτρης Χατζιόγλου είναι μηχανικός πληροφορικής. Συμμετείχε στην κατασκευή ενός ψηφιακού, λειτουργικού Τζουκ Μποξ κερδίζοντας εντυπώσεις και χειροκρότημα. Ο ίδιος παρέα με συμφοιτητές του, τον Άλεξ, τον Αποστόλη, τον Γιώργο, τον Γιάννη, τον Στάθη και τον Τάσο, στο πλαίσιο του Μαθήματος Τεχνολογίας Ενσωματωμένων Συστημάτων βασιζόμενων σε μικροεπεξεργαστές με διδάσκοντα τον καθηγητή Νικολαρόπουλο κατάφεραν, κάνοντας μια ομαδική δουλειά, να κάνουν μόδα ξανά το «ξεχασμένο» Τζουκ Μποξ.

«Ο κάθε ένας είχε το δικό του ρόλο», εξηγεί ο Δημήτρης που είδε τους συμφοιτητές τους να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή. «Είχαμε τον project manager, ηλεκτρολόγους, προγραμματιστές» δηλώνει εξηγώντας ότι για τις ανάγκες του εγχειρήματος κατασκεύασαν ηλεκτρομαγνητικά κυκλώματα χρησιμοποιώντας έτοιμο μικροεπεξεργαστή τον οποίο και προγραμμάτισαν. «Είναι το κλασσικό Τζουκ Μποξ με τη διαφορά ότι δεν έχει CD, στην μνήμη του «φορτώνονται» τα τραγούδια και ο χρήστης επιλέγει τα κομμάτια ανάλογα με τα κέρματα που θα εισάγει» εξηγεί ο Δημήτρης. Το ψηφιακό Τζουκ Μποξ δέχεται φωνητικές εντολές από τον χρήστη, αλληλεπιδρώντας μαζί του.

Τέσσερις μήνες σκληρής δουλειάς έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και διάκριση για την εμπνευσμένη ομάδα των σπουδαστών που προτείνουν το ψηφιακό τους Τζουκ Μποξ ως ιδανική λύση σε χώρους αναψυχής. «Φορτώνονται πιο εύκολα τα τραγούδια» δηλώνει ο Δημήτρης και εξηγεί ότι δεν τίθεται κανενός είδους περιορισμός στον αριθμό τους, από 200 μουσικές επιλογές και πάνω… Η εργασία των σπουδαστών πήρε το δεύτερο βραβείο αρτιότερης εργασίας στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στο ΤΕΙ της Καβάλας.
Φώτο:Ο Δημήτρης Χατζιόγλου (στη μέση της φωτογραφίας) με τους συμφοιτητές του και το “έξυπνο” Τζουκ Μποξ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version