Ξεπέρασε το 2019 η φετινή κίνηση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Σημαντικά αυξημένη ήταν η τουριστική κίνηση τον μήνα Ιούνιο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 1.827 εμπορικές πτήσεις εξωτερικού έναντι 1.700 τον Ιούνιο του 2019 ενώ υπολογίζεται πως  ήρθαν στην  Κέρκυρα 280-300 χιλιάδες τουρίστες με τον Ιούνιο του ΄19 να φτάνουν στο νησί 250 χιλιάδες.

Μάλιστα οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι ο φετινός Ιούνιος έφτασε στα ποσοστά του 2018, που αποτέλεσε την καλύτερη καταγεγραμμένη χρονιά για το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.  Οι Βρετανοί εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση με 600 πτήσεις, ακολουθούν οι Γερμανοί με 341 πτήσεις, οι Ιταλοί με 178, οι Πολωνοί με 134 και την πεντάδα κλείνουν οι Γάλλοι με 92 πτήσεις.

Επίσης οι πληρότητες των πτήσεων κυμαίνονται στο 90-95% ενώ πραγματοποιούνται 70-80 πτήσεις ημερησίως με το  Σαββατοκύριακο να ξεπερνούν τις 80. Επιπλέον αναμένεται να προστεθούν κι άλλες πτήσεις για τους επόμενους μήνες από την Ιταλία, τη Γαλλία και για πρώτη φορά από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Τέλος το έλλειμμα που άφησαν η Ρωσική και η Ουκρανική αγορά φαίνεται να καλύπτεται από το άνοιγμα της Σκανδιναβικής αγοράς, καθώς μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις με Σουηδία, Φιλανδία και Νορβηγία με πολύ καλά ποσοστά πληρότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος