Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την επαγγελματική κατάρτιση ΑΜΕΑ

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Ανδρέας Σκούπουρας και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά ενημερώνουν ότι ξεκινούν οι αιτήσεις για τα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης από τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία του Ο.Α.Ε.Δ Αθηνών(ορισμένα εξ αυτών εξ αποστάσεως). Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους από τη Δευτέρα 23/05/2022 έως την Παρασκευή 03/06/2022.

Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι, ηλικίας από 18 έως 58 ετών στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, για το σχολικό έτος 2022-2023, προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής καταρτιζομένων της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών πρέπει να υποβάλουν αποκλειστικά ταχυδρομικώς τη σχετική αίτηση (η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δ.ΥΠ.Α. μαζί με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος), καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ειδικότερα τα απαραίτητα δικαιολογητικά μαζί με τη σχετική αίτηση υποψηφίου καταρτιζόμενου, πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από Ηλεκτρονική Υπεύθυνη Δήλωση που εκδίδεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης όπως αναφέρεται στην πρόσκληση του ΟΑΕΔ.

Η φοίτηση θα διαρκέσει δύο σχολικά έτη (1.800 ώρες εκπαίδευσης) και είναι επιδοτούμενη, με ημερήσια αμοιβή ύψους 30 € ανά εκπαιδευόμενο, προσφέροντας το συνδυασμό κοινωνικής στήριξης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Σχολή ΑμεΑ Αθηνών, τη συμμετοχή, το πρόγραμμα και τα αντικείμενα στην ιστοσελίδα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sxamea@oaed.gr και στο τηλέφωνο 210-2021108.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος