Συνάντηση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με Σερβική αντιπροσωπεία

Στους ισχυρούς δεσμούς της Κέρκυρας με την Σερβία, αναφέρθηκε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, υποδεχόμενη στο ιστορικό Δημαρχείο την Σερβική αντιπροσωπεία που επισκέφτηκε το Δήμο με αφορμή τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα παλαιμάχων Α.Ο Κέρκυρα – Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου και της ομάδας Μπόρας.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε την Σερβική αντιπροσωπεία για τη συμμετοχή της στην αθλητική συνάντηση, καθώς και στο διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα 25 – 27 Μαΐου, ενώ επισήμανε την ανάγκη για παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων Κέρκυρας- Σερβίας, στους τομείς του Τουρισμού, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.

 «Οι λαοί μας – ανέφερε η κα. Υδραίου – έχουν να θυμηθούν κοινούς αγώνες και θυσίες, ορόσημα στην ιστορία τους, παρακαταθήκη που άφησαν από κοινού στις γενιές που ακολούθησαν και έγιναν η βάση μιας αληθινής φιλίας. Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε ένα κομμάτι της δικής σας ιστορίας. Είμαστε περήφανοι που οι πρόγονοί μας στήριξαν εκείνα τα δύσκολα χρόνια το Σερβικό Λαό και βρισκόμαστε εδώ σήμερα, για να επιβεβαιώσουμε και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας, μέσα από τον αθλητισμό, τη μουσική και τη γαστρονομία».

Στην σερβική αντιπροσωπεία συμμετείχαν, ο Υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και Διεθνούς Συνεργασίας Ζλάταν Κλόκιτς, η Υπουργός Αθλητισμού Σέλμα Τσάμπριτς, ο αναπληρωτής της Μάριο Ντούραν, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Ελλάδας Γέλενα Γιόβανοβιτς και ο Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ελληνοσερβικής φιλίας Ζέλικο Πόποβιβιτς. Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος