Στη δεύτερη θέση σε αφίξεις τουριστών κρουαζιέρας το ΄21 η Κέρκυρα

Το λιμάνι της Κέρκυρας, το 2021, ήταν τρίτο σε αφίξεις κρουαζιεροπλοίων (συνολικά 200) πίσω από τον Πειραιά και τη Μύκονο, ωστόσο, ήταν δεύτερο σε αριθμό αφίξεων επιβατών κρουαζιέρας με 234.699 (πρώτος ο Πειραιάς), σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ένωση Λιμένων Ελλάδας.

Το 2020, στην Κέρκυρα είχαν προσεγγίσει 13 κρουαζιερόπλοια με συνολικά 10.448 επιβάτες (λόγω κορονοϊού), ενώ, το 2019 στο νησί των Φαιάκων είχαν προσεγγίσει 420 κρουαζιερόπλοια με συνολικά 767.673 επιβάτες.

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το 2021 χαρακτηρίζεται ως έτος επανεκκίνησης και ανάκαμψης για τον κλάδο, μετά την επί μήνες διακοπή και ουσιαστική συρρίκνωση δραστηριοτήτων το 2020, λόγω της πανδημίας. Οι προοπτικές για το έτος 2022 είναι αισιόδοξες με βάση την αύξηση του αριθμού κρατήσεων που παρατηρείται, την δυνατότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου μέσω της επίτευξης και νέων συμφωνιών και της ενίσχυσης του homeporting στα ελληνικά λιμάνια με εταιρείες του κλάδου να κινούνται όλο και περισσότερο σε αυτή την κατεύθυνση, με προϋπόθεση, βέβαια, την γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον και την περαιτέρω ανάσχεση της πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος