Στα Διαπόντια Νησιά για τους εμβολιασμούς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (video)

Τους Οθωνούς, την Ερείκουσα και το Μαθράκι επισκέπτεται σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να παραστεί συμβολικά στη διενέργεια εμβολιασμών στον πληθυσμό των ακριτικών αυτών νησιών.

Από το Σάββατο, κλιμάκια του ΕΟΔΥ και των υπηρεσιών υγείας της Κέρκυρας έχουν μεταβεί στα Διαπόντια Νησιά στο πλαίσιο του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας. Ας σημειωθεί ότι ειδικά για τα μικρά νησάκια των λιγοστών δεκάδων κατοίκων, δεν ισχύει το ηλικιακό πρόγραμμα και έχουν τη δυνατότητα να λάβουν το εμβόλιο το σύνολο του εγγεγραμμένου πληθυσμού.

Η κα Σακελλαροπούλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους των Οθωνών στο εμβολιαστικό κέντρο σχετικά με τη ζωή των ακριτών, ειδικά τη χειμερινή περίοδο αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι σε μία σεμνή τελετή στο μνημείο του Πρωτέα, του υποβρυχίου που βυθίστηκε αύτανδρο ανοικτά των Οθωνών στις αρχές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στις 29/12/2940, ενώ αμέσως μετά είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου μεταβαίνει στο Μαθράκι και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ερείκουσα, όπου και θα ολοκληρωθεί η περιοδεία της στα Διαπόντια.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης, Κώστας Σκουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος