Ολοκληρώνεται η διαδικασία αποζημίωσης από τον “Ιανό” στην Ιθάκη

Στην Ιθάκη ολοκληρώνονται οι φάκελοι των πληγέντων από τον «ΙΑΝΟ» και αρχίζουν οι διαδικασίες για τους πληγέντες από τον «ΜΠΑΛΛΟ». Αυτή είναι η ενημέρωση προς τους πολίτες που δίνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σχετικά με τις αποζημιώσεις.Όπως αναφέρεται, στην Ιθάκη συγκροτήθηκε, με την με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης, η προβλεπόμενη εκ του ν. 4797/2021 Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών σε πληγείσες επιχειρήσεις. Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω επιτροπή, αποτελείται από τους ίδιους υπαλλήλους που είναι επιφορτισμένοι με την εκτίμηση των ζημιών σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την Θεομηνία «ΙΑΝΟΣ».

Όσον αφορά την πρόοδο της επεξεργασίας των φακέλων, για την θεομηνία «ΙΑΝΟΣ» είχαν κατατεθεί 114 αιτήσεις εκ των οποίων 47 έχουν ολοκληρωθεί, ως προς την εκτίμηση των ζημιών, 33 μέχρι και σήμερα δεν έχουν κατατεθεί δικαιολογητικά από τους αιτούντες για να τύχουν της ανάλογης επεξεργασίας, και 14 είναι σε στάδιο επεξεργασίας και οδεύουν για την ολοκλήρωσή τους. Ως εκ τούτου η Περιφέρεια προσδιορίζει, ότι εντός του Φεβρουαρίου θα αποσταλούν στο Υπουργείο Οικονομικών οι συγκεντρωτικές καταστάσεις με τις πληγείσες επιχειρήσεις και το αίτημα για το συνολικό ποσό της αποζημίωσης, ώστε από την πλευρά του το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στις δικές του ενέργειες για την εκκίνηση της διαδικασίας καταβολής της αποζημίωσης.

Μετά δε τη θεομηνία «ΜΠΑΛΛΟΣ» στην Περιφερειακή Ενότητα Ιθάκης κατατέθηκαν 71 αιτήσεις πληγέντων επιχειρήσεων, για τις οποίες έχει ήδη προγραμματιστεί η έναρξη των αυτοψιών την ερχόμενη εβδομάδα, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών του «ΙΑΝΟΥ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος