Με 8 πτήσεις εξωτερικού ανοίγει ο τουρισμός στην Κέρκυρα

Με 8 πτήσεις εξωτερικού, ξεκινάει επίσημα αύριο Σάββατο η τουριστική περίοδος και για την Κέρκυρα. Το πρώτο αεροπλάνο θα προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας στις 8 και μισή το πρωί από τη Φρανκφούρτη ενώ αναμένονται ακόμη 3 πτήσεις από Γερμανία.

Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πτήσεις από Άμστερνταμ, Ζυρίχη, Λουξεμβούργο και Πόζναν (Πολωνία).
Οι τουριστικοί πράκτορες του νησιού κάνουν λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, καθώς η βρετανική αγορά, που καλύπτει πάνω από το 50% της τουριστικής κίνησης δεν έχει ανοίξει ακόμη. Επίσης ανασφάλεια προκαλεί η απόφαση του Βρετανικού ταξιδιωτικού ομίλου “On the Beach” να παγώσει την πώληση πακέτων διακοπών έως τα τέλη Αυγούστου.
Τοπικοί τουριστικοί φορείς εκτιμούν, ότι ίσως πρόκειται για άσκηση πίεσης προς την Βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να εντάξει στο πράσινο μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, και τονίζουν ότι θα πρέπει να κρατήσουμε στάση αναμονής έως τις νέες ανακοινώσεις της Βρετανίας τις επόμενες ημέρες.
Τέλος εκφράζουν την πεποίθηση, ότι η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη από την περσινή, ωστόσο όπως επισημαίνουν, η τουριστική κίνηση δεν θα ξεπεράσει το 50% του 2019.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος