Κερκυραϊκά τοπία στους τοίχους του 1ου Γυμνασίου

Με τοιχογραφίες που απεικονίζουν τοπία της Κέρκυρας αποφάσισε ο σύλλογος διδασκόντων να συμβάλει στην αναβάθμιση του 1ου γυμνασίου και να κάνει το σχολείο περισσότερο ελκυστικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Και οι  4 αίθουσες που έχει φιλοτεχνήσει η ζωγράφος Art Guzel είναι αφιερωμένες σε χαρακτηριστικά κερκυραϊκά σημεία,  όπως είναι το παλιό φρούριο της Κέρκυρας, η περιοχή της Μητρόπολης, η παλιά πόλη. Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί,  καθώς αναμένεται η καλλιτέχνης να ζωγραφίσει και στον 1ο όροφο του κτιρίου, όχι κερκυραϊκά τοπία αυτή τη φορά αλλά τα σημαντικότερα μνημεία που έχουν επισκεφθεί οι μαθητές κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών τους εκδρομών σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο υποδιευθυντής του σχολείου  Σπύρος Μπουνιάς, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, τόνισε τη σημασία που έχει τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε αίθουσες με χρώμα και φως, πλαισιωμένα από αγαπημένα σημεία του νησιού.

Οι μαθητές, όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί, έχουν υποδεχτεί με μεγάλο ενθουσιασμό την εικαστική αυτή παρέμβαση στο σχολείο τους ενώ όπως παρατηρήθηκε, έχει βελτιωθεί αισθητά και η διάθεση τους.

Κερκυραϊκά τοπία στους τοίχους του 1ου Γυμνασίου

Να σημειώσουμε ακόμα ότι στο συγκεκριμένο σχολείο μια αίθουσα έχει μετατραπεί σε play room, σε χώρο παιγνιδιού και χαλάρωσης με δωρεές γονιών και εκπαιδευτικών αλλά και με χρήματα του προηγουμένου 15μελούς συμβουλίου. Είναι ένας φωτεινός χώρος όπου έχουν τοποθετηθεί επιτραπέζια παιγνίδια, σκάκι, τάβλι, και ένας προτζέκτορας για να περνούν οι μαθητές τις κενές ώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος