ertnews.gr

Κέρκυρα: Ξεκίνησε η αποκομιδή, συνεδρίασε η διυπουργική

04/06 14:34
Κέρκυρα: Ξεκίνησε η αποκομιδή, συνεδρίασε η διυπουργική

Ξεκίνησε χθες το πρωί η αποκομιδή των απορριμμάτων  κυρίως από την πόλη της Κέρκυρας και ιδιαιτέρως από ευαίσθητα σημεία όπως τα σχολεία. Στο Τεμπλόνι ο δεματοποιητής λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός  ότι προκύπτουν τεχνικά ζητήματα.

Στο μεταξύ,

Δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες, η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων, που ζήτησε ο ΣΥΔΙΣΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η απόφαση εξεδόθη την Παρασκευή, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για τη χρήση του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια Λευκίμης, ως χώρο προσωρινής εναπόθεσης των δεμάτων.  Σύμφωνα με τη νέα τροποποίηση ο ΣΥΔΙΣΑ  πλέον μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΧΥΤΑ Λευκίμμης χωρίς να προηγηθούν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από τον πρόσφατο εμπρησμό.

Επίσης συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου στην Αθήνα η Διυπουργική Επιτροπή για την Παρακολούθηση Εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων με θέμα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κέρκυρα με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η Διυπουργική σε στενή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και την Περιφερειακή επεξεργάζεται λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version