Κέρκυρα Τουρισμός: Αισιόδοξα τα μηνύματα για Ιούλιο και Αύγουστο

Αισιόδοξα τα μηνύματα από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας όπου αύριο (19/06/2021) αναμένεται να υποδεχτεί 52 πτήσεις από χώρες του εξωτερικού και συγκεκριμένα 14 από Γερμανία, 9 από Πολωνία, 5 από Μεγάλη Βρετανία αλλά και από Ρουμανία, Ισραήλ, Λουξεμβούργο, Ουκρανία, Λιθοιυανία ενώ θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη πτήση για το 2021 από Μόσχα.

Να σημειωθεί ότι το περασμένο Σάββατο προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας 38 αεροσκάφη ενώ για σήμερα αναμένονται 17 πτήσεις έναντι 11 της περασμένης Παρασκευής. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία το μήνα Ιούνιο στο αεροδρόμιο θα έχουμε περισσότερες από 500 πτήσεις, από 1.700 τον Ιούνιο του 2019, ενώ οι πληρότητες των αεροσκαφών κυμαίνονται στο 55-60%  Επίσης από τις 14 Μαΐου που άνοιξε ουσιαστικά στη χώρα μας ο τουρισμός, πραγματοποιήθηκαν 140 εμπορικές πτήσεις με 15.000 επιβάτες.

Επιπλέον βρίσκεται ήδη στην Κέρκυρα ένα από τα δύο αεροσκάφη της Ryanair μετά και την απόφαση της εταιρείας να δημιουργήσει βάση στο αεροδρόμιο του νησιού από αρχές Ιουλίου ενώ τον επόμενο μήνα και άλλες εταιρείες χαμηλού κόστους θα προσθέσουν δρομολόγια από νέες τουριστικές αγορές προς την Κέρκυρα. Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην ΥΠΑ Δημήτρης Ρούσος εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι η σεζόν είναι πολύ πιθανόν να ξεπεράσει το 50% του 2019

Αισιόδοξος ότι η φετινή σεζόν θα φτάσει στο 50%, με την προϋπόθεση ότι θα ανοίξει τις επόμενες εβδομάδες η Βρετανική αγορά, εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης. Ο κος Βούλγαρης σημείωσε ότι μέσα στον Ιούλιο θα ανοίξουν τα περισσότερα ξενοδοχεία στο νησί αν και οι κρατήσεις είναι περιορισμένες με τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη να παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα. Έως αυτή την ώρα οι τουρίστες φαίνεται να προτιμούν βίλες, σκάφη και 5αστερα καταλύματα με τα ξενοδοχεία που δέχονται μαζικό τουρισμό, κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία να παρουσιάζουν τις χαμηλότερες πληρότητες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος