Κέρκυρα: Σύσκεψη για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ

Την απουσία αρκετών από τους προσκεκλημένους παράγοντες της Κέρκυρας από τη σύσκεψη που συγκάλεσαν με αντικείμενο την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα, στηλίτευσε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο φορέα στην Κέρκυρα, Χρήστος Κυπριώτης.

Κέρκυρα: Σύσκεψη για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒΗ συνάντηση έγινε χθες Σάββατο το πρωί στο Επιμελητήριο και είχε ως στόχο το συντονισμό της κερκυραϊκής κοινωνίας και των εκπροσώπων της για να διεκδικηθούν καλύτερες συνθήκες λειτουργίας, μέσα και ενίσχυση σε προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Κυπριώτης επανέλαβε ότι η υπηρεσία του στην Κέρκυρα είναι η πιο παραμελημένη και ότι, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις, τίποτα δεν έχει αλλάξει με συνέπεια οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης και του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης. Ο κ. Αυλωνίτης κάλεσε τους φορείς να συντονιστούν για να διεκδικήσουν αποτελεσματικά την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, προαναγγέλλοντας συζήτηση στη Βουλή μέσα από ερώτηση που θα καταθέσει. Σε αντίστοιχο τόνο κινήθηκε και η τοποθέτηση Μπιάγκη για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του ΕΚΑΒ, ενώ ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Άγγελος Σπύρου επεσήμανε ότι από τη συζήτηση προέκυψε ομόφωνο πλαίσιο διεκδίκησης.

Το ΕΚΑΒ είναι από τις υπηρεσίες πρώτης γραμμής και πρέπει να λειτουργεί όπως του αρμόζει, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Κέρκυρα χειάζεται απινιδωτές σε αρκετά σημεία αλλά και μια μοτοσυκλέτα για να σπεύδει γρήγορα στα επείγοντα περιστατικά. Με ευχολόγια στις κυβερνήσεις δεν κερδίζουμε τίποτα, ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης, ενώ για ομόφωνο πλαίσιο διεκδίκησης έκανε λόγο ο πρώην περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος