Κέρκυρα: Συνελήφθη αλλοδαπή για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας η σύλληψη μιας αλλοδαπής, μαζί με συνεργούς της, οι οποίοι προσποιούμενοι είτε αστυνομικούς είτε γιατρούς σε τηλεφωνικές απάτες κατάφεραν να αποσπούν διάφορα χρηματικά ποσά από τα θύματά τους.
Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι υποθέσεις απάτης, εκ των οποίων μία απόπειρα. Πρόκειται για 46χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Η σύλληψη έγινε χθες (28.09.2022), στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Μεσημβρινές ώρες χθες (28.09.2022), η συλληφθείσα, μαζί με συνεργούς της, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, με ηλικιωμένο άνδρα, προσποιούμενοι αστυνομικούς και προφασιζόμενοι την πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος από την κόρη του, απαίτησαν -αρχικά- το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ, προκειμένου, αυτή, να αποφύγει της έννομες συνέπειες.

Στη συνέχεια, ο ηλικιωμένος-παθόντας κατάφερε και συγκέντρωσε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, το οποίο και παρέδωσε στην 46χρονη, μετά από προκαθορισμένη συνάντηση σε σημείο της πόλης της Κέρκυρας. Άμεσα, μετά από σχετική ενημέρωση, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας η 46χρονη αλλοδαπή εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας και τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, να κινείται με αυτοκίνητο ι.χ. (VAN).

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, το οποίο της είχε παραδώσει ο ηλικιωμένος άνδρας, ενώ στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- μία γυναικεία περούκα και μία μαύρη χειρουργική μάσκα. Επιπλέον, σε έρευνα στην οικία της στην Κέρκυρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ καθώς και ένδυμα, ως πειστήριο.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, διαπιστώθηκε, μέχρι τώρα, ότι η 46χρονη, από κοινού με συνεργούς της, εμπλέκονται σε πέντε ακόμη υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στην Κέρκυρα και τη Θεσπρωτία, και συγκεκριμένα:
• σε τέσσερις περιπτώσεις (εκ των οποίων μία απόπειρα), στην Κέρκυρα το χρονικό διάστημα από 03.08.2022 έως και 26.08.2022, όπου κατάφεραν να αποσπάσουν -κατά περίπτωση- τα χρηματικά ποσά των -50.000- ευρώ, των -2.000- ευρώ καθώς και των -1.000- ευρώ και κοσμήματα και
• στη Θεσπρωτία την 16.09.2022, όπου απέσπασαν το χρηματικό ποσό των -12.000- ευρώ.
Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν, επισημάνεται ότι δράστες πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές επικοινωνίες σε ηλικιωμένους, και προσποιούμενοι αστυνομικούς ή γιατρούς, ζητούσαν χρηματικά ποσά είτε για να αποφύγει οικείο τους πρόσωπο της έννομες συνέπειες μετά την εμπλοκή του σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα είτε ότι οικείο τους πρόσωπο χρειάζονταν άμεση χειρουργική του επέμβαση, συνεπεία τροχαίου ατυχήματός του.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος