Κέρκυρα: Συνεχίστηκε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο η σύγκρουση για τον ΦΟΣΔΑ

«Η πορεία και η προοπτική του ΦΟΣΔΑ μετά τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις της Επιτροπής της άρθρου 152» ήταν το θέμα που συζήτησε κατά κύριο λόγο το Περιφερειακό συμβούλιο χθες, Τετάρτη, ύστερα από πρόταση του Θόδωρου Γαλιατσάτου, επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ, της Αλεξάνδρας Μπαλού, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, και άλλων περιφερειακών συμβούλων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ύστερα από πολύωρη συζήτηση, στην οποία η κάθε πλευρά επέμεινε στις γνωστές της θέσεις, χωρίς να αποκλιμακώνεται η ένταση που έχει προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες και χωρίς να διαφαίνεται σημείο σύγκλισης, κατέληξε σε ψήφισμα το οποίο στήριξαν 22 περιφερειακοί σύμβουλοι, οι παρατάξεις της πλειοψηφίας, του κ. Σπύρου και του κ. Αλεξάκη.

Η Ρόδη Κράτσα κάλεσε όλους να στηρίξουν τον διαβαθμιδικό φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων προκειμένου να συνεχιστούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των εργοστασίων επεξεργασίας. Στο ψήφισμα που πρότεινε η Περιφερειακή αρχή και τελικά ψηφίστηκε, τονίζεται ότι η λειτουργία του διαβαθμιδικού φορέα είναι απολύτως νόμιμη. Χαρακτηριστικά αναφέρει «οι προσπάθειες που γίνονται από μερίδα αυτοδιοικητικών στελεχών, να πλήξουν το κύρος και τις διαδικασίες του νέου Φορέα, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος που δεν είναι άλλη, από την ταχύτερη προώθηση των διαδικασιών για την κατασκευή των μονάδων επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων στα νησιά της Περιφέρειάς μας. Αν δεν το πράξουν, εμμένοντας στις πρακτικές τους, δήθεν προσήλωσης σε αρχές νομιμότητας, θα έχουν επιδείξει εμμονική και υποκριτική στάση».

Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος επέκρινε την περιφερειακή αρχή για συμπεριφορά αλαζονική και μεθοδεύσεις που αυτές οδηγούν στις προσφυγές στα δικαστήρια. Κατηγόρησε στην περιφερειακή ότι συμμετέχει στον Φορέα κάνοντας πλήθος παρατυπιών και ότι τελικά η ΠΙΝ χάνει την αξιοπιστία της. Τέλος, πρότεινε να αποχωρήσει η ΠΙΝ από τον διαβαθμιδικό φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων και να αφήσει την α/θμια αυτοδιοίκηση να διαχειριστεί τα σκουπίδια μόνη της.

Η κ. Μπαλού τόνισε ότι όλος αυτός ο καυγάς δεν οδηγεί σε όφελος του πολίτη αλλά στην επιλογή ολοένα και μεγαλύτερων εταιρειών που θα αναλάβουν τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος