Κέρκυρα: Συγκρατημένη αισιοδοξία των Δημάρχων βορρά – νότου μετά τις εξαγγελίες Πλακιωτάκη

Συγκρατημένη αισιοδοξία δηλώνουν και οι δύο Δήμαρχοι βορρά και νότου ύστερα από τις εξαγγελίες του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, σχετικά με τα έργα ανάπτυξης στα λιμάνια του Αγίου Στεφάνου και Λευκίμμης.


Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ είπε ότι χαιρετίζει την ανακοίνωση εκ μέρους του Υπουργού για την εκπόνηση της μελέτης, αλλά σημείωσε, ότι δεν ανακοινώθηκε συγκεκριμένα η πηγή της χρηματοδότησης. Πρόσθεσε δε, ότι η μελέτη θα είναι απαιτητική δεδομένου ότι συνολικά στη βόρεια Κέρκυρα σημειώνεται διάβρωση των ακτών σε όλο το βόρειο μήκος του νησιού. Παράλληλα ο κος Μαχειμάρης άφησε να εννοηθεί ότι κάνει σαφή προσπάθεια στα όποια σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι της Μερολιάς να ενταχθεί και ο Δήμος βόρειας Κέρκυρας δεδομένου ότι διαθέτει μεγάλη έκταση που θα μπορούσε να αποτελέσει τη χερσαία ζώνη του λιμανιού.

Ανάλογο προβληματισμό έχει και ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης, ο οποίος τονίζει, ότι είναι θετική η χρηματοδότηση έργων 2 εκατ. ευρώ για το λιμάνι της Λευκίμμης, αλλά δεν έχει ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για το αντικείμενο του έργου. Έχει ζητήσει τη μελέτη, αλλά δεν έχει δοθεί στη δημοτική αρχή, δεν υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν έχει δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων για ένα τόσο αναπτυξιακό έργο. Επίσης δεν γνωρίζει αν πρόκειται για ιδιωτικό ή δημόσιο έργο. Ο κος Λέσσης τόνισε, ότι έθεσε το θέμα των υπολοίπων μικρών λιμανιών αλλά η απάντηση ήταν ότι θα αντιμετωπιστεί σε δεύτερη φάση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος