Κέρκυρα: Στα επίπεδα του 2019 ο φετινός Αύγουστος στο αεροδρόμιο

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τα στατιστικά του φετινού Αυγούστου στο διεθνές αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας της Κέρκυρας, καθώς στο νησί έφτασαν πάνω από 320 χιλιάδες τουρίστες,  όσοι  περίπου ήρθαν και τον Αύγουστο του 2019, που ήταν κατά κοινή ομολογία μια καλή τουριστική χρονιά.

Οι Βρετανοί επανέκαμψαν και βρέθηκαν στην πρώτη θέση με 486 πτήσεις,  αφήνοντας τους Γερμανούς, που κρατούσαν τα σκήπτρα του Ιουνίου και του Ιουλίου, στη δεύτερη θέση με 383 πτήσεις. Στην τρίτη θέση οι Ιταλοί, που παραδοσιακά προτιμούν το μήνα Αύγουστο το νησί με 223 πτήσεις και ακολουθούν οι Γάλλοι με 186 πτήσεις και οι Πολωνοί με 142 πτήσεις. Επίσης δυναμική εμφάνιση έκανε τον Αύγουστο η Ολλανδία με 73 πτήσεις,  το Ισραήλ με 39 πτήσεις, η Ρουμανία με 36, η Ιρλανδία με 31, η Ουκρανία με 27, η Δανία με 17 πτήσεις.

Συνολικά τον Αύγουστο του 2021 πραγματοποιήθηκαν 2.050 πτήσεις με τις πληρότητες των αεροσκαφών να ξεπερνούν το 80% κατά μέσο όρο. Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι ότι οι Γερμανοί τουρίστες αυξήθηκαν κατά πολύ τον φετινό Αύγουστο και έφτασαν τους 65.000 έναντι  45.000 το 2019  Αισιοδοξία επικρατεί και για το μήνα Σεπτέμβριο, καθώς το πρώτο 7ημερο έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 110 πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία και 83 από τη Γερμανία. Οι εταιρείες χαμηλού κόστους έχουν προγραμματισμένα δρομολόγια για αρκετούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, τουλάχιστον έως τα τέλη Οκτωβρίου ενώ η Aeroflot αύξησε τις προγραμματισμένες πτήσεις της από την Μόσχα στην Κέρκυρα από δύο σε τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος