Κέρκυρα: Σε κατάμεστο θέατρο μίλησαν Μπακογιάννη – Καιρίδης στην εκδήλωση του Σ. Γκίκα

Πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Ελλάδα – Τουρκία στην κόψη του ξυραφιού- ο τουρκικός αναθεωρητισμός και η ελληνική στρατηγική αποτροπής», διοργάνωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, χθες Κυριακή, στο Δημοτικό θέατρο.

Καλεσμένοι ομιλητές ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο Δημήτρης Καιρίδης βουλευτής βορείου τομέα Αθηνών ενώ το συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος αμυντικών θεμάτων, Γιώργος Διονυσόπουλος.

Κέρκυρα: Σε κατάμεστο θέατρο μίλησαν Μπακογιάννη – Καιρίδης στην εκδήλωση του Σ. Γκίκα

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ζούμε μια εντελώς διαφορετική εποχή σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, βλέπει την τάση της Τουρκίας για επέκταση να αυξάνεται αλλά υπογράμμισε ότι και η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πριν λίγα χρόνια. Η κα Μπακογιάννη ανέφερε στην ανάλυση της ότι γνωρίζοντας τον Τ. Ερντογάν 25 χρόνια περίπου, σήμερα είναι σε θέση να πει ότι βλέπει έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο από εκείνο που γνώρισε στην αρχή της θητείας του. Η εκτίμηση της είναι ότι πράγματι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας και σε ότι πραγματικά συμβαίνει στο πεδίο. Όμως η Τουρκία δεν είναι αδύναμη και απομονωμένη. Στην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα για θερμό επεισόδιο ή κάτι περισσότερο είπε ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα “ατυχήματος” και επίσης ότι είναι πιθανό αν θελήσει το καθεστώς της Τουρκίας να αναβάλει τις εκλογές. Στο σύνταγμα της Τουρκίας, εξήγησε, υπάρχει η δυνατότητα να αναβληθούν οι εκλογές αν υπάρχει σοβαρός εθνικός λόγος.
Ο βουλευτής Δ. Καιρίδης εξήγησε ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας και η επιχειρηματολογία τους δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με το διεθνές δίκαιο, είναι σαφώς εντονότερη η στάση της γείτονος και αυτό κατά τη γνώμη οφείλεται στην “απόσυρση” της ΗΠΑ από το ρόλο του φύλακα στη Μεσόγειο, πράγμα που άνοιξε την όρεξη σε διάφορες περιφερειακές δυνάμεις.
Ο βουλευτής Σ. Γκίκας έκανε ανάλυση των δεδομένων της χώρας μας μετά την προμήθεια των αεροσκαφών Ραφάλ και των γαλλικών φρεγατών. Αυτό που υπογράμμισε είναι ότι η αποτρεπτική ικανότητα των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων έχει βελτιωθεί πολύ.
Πολλοί πάντως ήταν εκείνοι που είδαν την εκδήλωση ως έναρξη της προεκλογικής περιόδου και δεδομένου ότι το προηγούμενο διάστημα δημοσιεύτηκαν αρκετά ονόματα εκείνων που διεκδικούν θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα, εξέλαβαν την εκδήλωση ως “δυναμική” απάντηση του Σ. Γκίκα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος