Κέρκυρα: Σε εγρήγορση η Πολιτική Προστασία για έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται η Περιφερειακή Αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενόψει των νέων έντονων καιρικών φαινομένων, τα οποία αναμένεται να πλήξουν τη χώρα και ειδικότερα τα νησιά του Ιονίου το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και εν γένει του σχεδιασμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης και με βασικό στόχο την προστασία της ζωής και της περιουσίας -ιδιωτικής και δημόσιας- υπήρξε συνεργασία με τον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κέρκυρα, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για την 450η επέτειο της ιστορικής ναυμαχίας της Ναυπάκτου (Lepanto, 1571 μ.Χ.).

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 την Περιφερειακή Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διοικητή Ιονίων Νήσων της Π.Υ., Αρχιπύραρχο Νίκο Ρουμελιώτη, τους Διοικητές και το προσωπικό της Υπηρεσίας. Εν συνεχεία, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, είχε σύσκεψη εργασίας για θέματα της αρμοδιότητάς του με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Μηλιώτη και τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Αντώνη Σουρβίνο.

Στην εν λόγω σύσκεψη εργασίας καταγράφηκαν τα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας. Ο Υφυπουργός αποδείχθηκε άριστος γνώστης των προβλημάτων και των θεμάτων, που αφορούν το σύνολο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, με κυριότερο αυτό της νησιωτικότητας και της ελλιπούς διασυνδεσιμότητας των νησιών.

Σύσκεψη 

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, πήρε μέρος σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με άλλους Περιφερειάρχες της χώρας, την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και Προστασίας υπό την προεδρεία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Στυλιανίδη.

Αντικείμενο της έκτακτης τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποτέλεσε η προετοιμασία, ο συντονισμός και τα μέτρα αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων, τα οποία αναμένεται να πλήξουν τη χώρα τις επόμενες ώρες και μέρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος