Κέρκυρα: Προσφυγή Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κατά Εργατικού Κέντρου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης των προτάσεων εν όψει της εκδίκασης της προσφυγής του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας κατά της “νόθας ‘’πλειοψηφίας’’ του ΕΚΚ” όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, για ακύρωση των εκλογών που διεξήχθησαν στις 2 Απριλίου 2016. Κέρκυρα: Προσφυγή Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κατά Εργατικού ΚέντρουΟι καταγγελίες του Συνδέσμου για νοθευμένη εκλογική διαδικασία κατατέθηκαν μέσω των προτάσεων με πλειάδα έγγραφων αποδεικτικών στοιχείων που τεκμηριώνουν την προσφυγή. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι μετά από εισαγγελική παραγγελία και έλεγχο στις δημόσιες υπηρεσίες αποδεικνύεται ότι:
α) Καμμία ή κανένας εκ των 27 ψηφισάντων στο Σωματείο Αποκλειστικών Νοσοκόμων ‘’ Οι Άγιοι Ανάργυροι’’ δεν είναι εν ενεργεία αποκλειστική ή αποκλειστικός νοσοκόμος.
β) Ένας μόνο εκ των 11 ψηφισάντων του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Θαλάσσης Λιμένος Κέρκυρας είναι εν ενεργεία φορτοεκφορτωτής.
γ) 9 ψηφίσαντες (κυρίως αλλοδαποί) στο Σωματείο του CORFU HOLIDAY PALACE δεν εμφανίζονται στους πίνακες εργαζομένων του ξενοδοχείου.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι δεν είναι τα μόνα σωματεία που ψηφίζουν δήθεν μέλη χωρίς να έχουν έννομο δικαίωμα.
Επίσης εκ του νόμου δεν προβλέπεται η συμμετοχή των συνταξιουχικών σωματείων στις εκλογές των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργανώσεων των εργαζομένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος