ertnews.gr

Κέρκυρα: Προγραμματική σύμβαση ΔΕΥΑΚ για την ανίχνευση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα

26/08 14:15
Κέρκυρα: Προγραμματική σύμβαση ΔΕΥΑΚ για την ανίχνευση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα

Συνάντηση πραγματοποίησε η Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ Μερόπη Υδραίου με τον καθηγητή Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του επταμελούς Δ.Σ. του ΕΟΔΥ Γεώργιο Σουρβίνο όπου συζήτησαν την ένταξη της Κέρκυρας στο ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο συνεργασίας με την ΔΙΑΔΕΥΑΚ και τον ΕΟΔΥ και του εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προκειμένου να γίνεται ακριβής ανίχνευση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Κέρκυρας.


Όπως τόνισε η δήμαρχος, η Κέρκυρα στέλνει εβδομαδιαίως δείγμα για ανάλυση και υπάρχει ήδη εικόνα για το ιικό φορτίο του νησιού. Όπως επισημάνθηκε, η εικόνα δεν είναι ανησυχητική.
Ο κ. Σουρβίνος από την πλευρά του, εξήρε τη συμμετοχή της Κέρκυρας σε αυτή τη διαδικασία για τη δημιουργία ενός δικτύου γονιδιοματικής επιτήρησης με σταθερή αποστολή δειγμάτων από το νησί. Το γεγονός αυτό αφενός παρέχει επικυρωμένες και έγκυρες πληροφορίες για τα στελέχη του ιού που κυκλοφορούν στο νησί, αφετέρου δίνει τη δυνατότητα καταγραφής και χρήσης πληροφοριών προς διεθνείς οργανισμούς και ξένα κράτη κάτι το οποίο ενισχύει την αξιοπιστία του τόπου μας σε υγειονομικό επίπεδο διεθνώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version