Κέρκυρα: Πιέσεις προς την 6η ΥΠΕ για επαναπροκήρυξη άγονων διαγωνισμών πρόσληψης υγειονομικών

“Επιτέλους μια αδικία αποκαταστάθηκε” αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΓΕΣΥΚ με αφορμή την ένταξη της ΠΕ Κέρκυρας στην Α προβληματική ζώνη. Η ένταξη αυτή σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου “αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο βήμα μιας σειράς κινήσεων οι οποίες πρέπει να γίνουν ούτως ώστε τόσο το Νοσοκομείο της Κέρκυρας όσο και η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας να αναβαθμιστούν”.

Όπως υποστηρίζουν στο κείμενο της ανακοίνωσης: “το νοσοκομείο δεν θα γεμίσει γιατρούς από την μια στιγμή στην άλλη καθώς χρειάζεται ένα επιπλέον, θεμελιώδες, βήμα, και αυτό είναι η ΜΑΖΙΚΗ προκήρυξη όλων των θέσεων που απαιτούνται αλλιώς δε θα έχουμε κάνει παρά μια τρύπα στο νερό και τα πανηγύρια δε θα έχουν απολύτως κανένα αντίκρισμα”.

Δ. ΜΠΙΑΓΚΗΣ
Την επαναπροκήρυξη άγονων διαγωνισμών προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού για το νοσοκομείο και τα Κέντρα υγείας ζητά ο βουλευτής Δημήτρης Μπιάγκης ύστερα από την ένταξη της Κέρκυρας στις άγονες & προβληματικές περιοχές Α’ Ζώνης. Ο Κος Μπιάγκης με επιστολή του προς το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας Ιωάννη Καρβέλη τονίζει ότι “τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, ώστε να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς στη στελέχωση των δομών υγείας”.

Να σημειώσουμε ότι, το ίδιο αντικείμενο συζήτησαν χθες στη συνάντηση που είχαν με τον διοικητή του νοσοκομείου Λεωνίδα Ρουμπάτη οι βουλευτές Στέφανος Γκίκας και Δημήτρης Μπιάγκης. Ο κος Αυλωνίτης απουσίαζε για λόγους υγείας.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Στα 205 ανέρχονται τα χθεσινά κρούσματα κορονοιού, στην Κέρκυρα σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις. Για “απότομη και μεγάλη έξαρση το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στην Κέρκυρα”, κάνει λόγο το Παρατηρητήριο για την πανδημία και τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή καταγράφεται στο σύνολο της χώρας, είναι όμως πολύ εντονότερη στη νησιωτική χώρα και τις τουριστικές περιοχές. Η Κέρκυρα είναι από τις περιοχές με την μεγαλύτερη έξαρση κρουσμάτων, που ξεπέρασαν σε συχνότητα ακόμη και τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί τον χειμώνα κατά την κορύφωση του επιδημικού κύματος του στελέχους Όμικρον.

Το παρατηρητήριο επισημαίνει ότι “τοπικά χαρακτηρίζεται από απότομη και πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, που οδήγησε σε αντίστοιχη απότομη αύξηση των νοσηλειών. Για την ώρα δεν έχει καταγραφεί σημαντικός αριθμός βαριών περιστατικών και θανάτων, αλλά η μεγάλη διασπορά του ιού αναμένεται να οδηγήσει στην αύξηση τους το επόμενο διάστημα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος