ertnews.gr

Κέρκυρα: Περισσότερα από 30 σημεία πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα

18/06 08:10
Κέρκυρα: Περισσότερα από 30 σημεία πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα

dav

Τρία ακόμα αμαξίδια θα τοποθετηθούν στις παραλίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη θάλασσα των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, όπως ανακοίνωσε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου. Επίσης προανήγγειλε την προμήθεια έξυπνων εφαρμογών για την παλιά πόλη που θα βοηθούν τα ΑΜΕΑ.
Τα αμαξίδια αυτά θα τοποθετηθούν στους Οθωνούς, στον Ύψο και στην Παλαιοκαστρίτσα. Επίσης ο Νομαρχιακός σύλλογος ΑΜΕΑ περιμένει και 6 αμαξίδια seatrac που είναι πιο εξελιγμένα και τα οποία θα τοποθετηθούν όχι μόνο στην Κεντρική Κέρκυρα αλλά στη Μπούκα της Λευκίμμης και στο Σιδάρι.

Ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας επίσης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα τοποθετήσει και ένα σύστημα καθοδήγησης τυφλών στην παραλία του ΝΑΟΚ ύστερα από αίτημα του Συλλόγου τυφλών Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να έρχονται στην Κέρκυρα για διακοπές.

Κέρκυρα: Περισσότερα από 30 σημεία πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα
sdr

Την ικανοποίηση του για την αμέριστη συμπαράσταση και την άψογη συνεργασία με τη Δημοτική αρχή εξέφρασε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Γιώργος Σπανός. Ο κος Σπανός εξήγησε πόσο διευκολύνουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα τα οποία προτιμούσαν να μην κάνουν μπάνιο παρά να συρθούν στην παραλία μέχρι να φτάσουν στο νερό.

sdr

Ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ Αλέκος Κυπριανός επίσης ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για την καλή συνεργασία με στόχο την πρόσβαση στη θάλασσα των ΑΜΕΑ και δήλωσε ότι υπάρχει καλή συνεργασία και για το μεγάλο στόχο των γονέων που ονειρεύονται κάποια στιγμή να δημιουργηθεί υποστηριζόμενη στέγη διαβίωσης των ΑΜΕΑ. Τόνισε ότι οι γονείς που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες ανησυχούν τι θα απογίνουν τα παιδιά τους όταν αυτοί φύγουν από τη ζωή. Στο σημείο αυτό μαζί με τη Δήμαρχο ανακοίνωσαν ότι έχουν ζητήσει την τροποποίηση της προκήρυξης του προγράμματος που χρηματοδοτεί τέτοιες δράσεις διότι μέχρι σήμερα προέβλεπε τη δυνατότητα συμμετοχής μόνο από ιδιωτικούς φορείς πράγμα που ήταν αδύνατο στην πράξη. Αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να υποβάλλουν αίτημα ώστε να δημιουργηθεί υποστηριζόμενη στέγη διαβίωσης ΑΜΕΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version