Κέρκυρα: Παραχωρείται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο το πρώην δημοτικό σχολείο στην Κορακιάνα

Ένα νέο «πνεύμονα» πολιτισμού και ανάπτυξης αποκτά η περιοχή της Άνω Κορακιάνας μετά την παραχώρηση χρήσης από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων του πρώην Δημοτικού Σχολείου της περιοχής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρο προκειμένου το κτίριο να χρησιμοποιηθεί για ακαδημαϊκές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ιδρύματος. 

Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης χρήσης, διάρκειας 30 ετών, το πρώην Δημοτικό Σχολείο Άνω Κορακιάνας θα αποκατασταθεί και θα συντηρηθεί ενώ οικόπεδο που εφάπτεται του Σχολείου θα διαμορφωθεί ως υπαίθριος χώρος δωρεάν στάθμευσης με μέριμνα και έξοδα του Πανεπιστημίου.

Ικανοποίηση από Δήμο και Πανεπιστήμιο

Η Δήμαρχος χαρακτήρισε ως ευτυχή συγκυρία την συγκεκριμένη παραχώρηση επισημαίνοντας ότι θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη υπεραξία και ζωντάνια στην περιοχή η λειτουργία τμημάτων καλλιτεχνικού προσανατολισμού τα οποία προορίζεται να στεγαστούν στο κτήριο. Είναι κέρδος και όφελος για όλους ανέφερε η Μ. Υδραίου η οποία προανήγγειλε και άλλες ανάλογες συνεργασίες με το Ι.Πανεπιστήμιο. 

Από την πλευρά του ο Πρύτανης Ανδρ. Φλώρος ανέφερε ότι η αποκέντρωση της στέγασης τμημάτων του Ι. Π. θα δώσει λύση στο έντονο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και επεσήμανε ότι με την παραχώρηση χρήσης του εν λόγω κτηρίου αυτό αντιμετωπίζεται  σημαντικά. Σε ό,τι αφορά την μεταφορά των φοιτητών στην περιοχή έγινε επίσης γνωστό ότι υπάρχει μέριμνα και τη χρήση εκ μέρους του Ι. Π. μικρού λεωφορείου που θα καλύψει τις ανάγκες μετακινήσεων.

Σημειώνεται ότι η  παραχώρηση χρήσης αφορά στο κτίριο που στεγαζόταν το Ειδικό Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο όπου είχε κριθεί ακατάλληλο για την φιλοξενία των παιδιών τόσο λόγω φθορών και παλαιότητας όσο και λόγω μη προβλεπόμενης προσβασιμότητας σε αυτό. Σημειώνεται ότι από το 2020 δεν φιλοξενούσε καμία εκπαιδευτική δομή ή δραστηριότητα. Βασικός όρος της σύμβασης παραχώρησης είναι η διατήρηση του κτιρίου για καθαρά διδακτικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και η παραχώρηση χρήσης αφορά σε διώροφο κτήριο συνολικής επιφάνειας 490 τ.μ. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος