ertnews.gr

Κέρκυρα: Νέα σύσκεψη για τα απορρίμματα

22/06 14:43
Κέρκυρα: Νέα σύσκεψη για τα απορρίμματα

Νέα σύσκεψη πραγματοποιείται στην περιφέρεια με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων του δημάρχου Κέρκυρας και εκπροσώπων των κατοίκων του Τεμπλονίου σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο εκρηκτικό ζήτημα των σκουπιδιών μετά και τη συνέχιση της κατάληψης του ΧΥΤΑ από τους κατοίκους της περιοχής.

Στο μεταξύ συνάντηση με τον Υπουργό και υφυπουργό εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και Γ. Μπαλάφα είχαν χθες το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Ν. Πανδή, ο δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδης. Σύμφωνα με το δήμαρχο ο υπουργός επεσήμανε ότι η εφαρμογή του οδικού χάρτη που συντάχθηκε στην τελευταία συνάντηση με εκπροσώπους των κατοίκων, θα μπορούσε να αποτελέσει τη λύση στο μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ενώ ο κος Κουρουμπλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει τις επόμενες μέρες στην Κέρκυρα προκειμένου να βοηθήσει στην εκτόνωση της κατάστασης.
Να ξεκινήσει νέος γύρος διαλόγου με ανοιχτό το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης τονίζοντας ότι η Κέρκυρα δεν έχει άλλα περιθώρια αντοχής εξαιτίας των συσσωρευμένων σκουπιδιών. Επίσης η αντιπεριφερειάρχης Ν. Πανδή υπογράμμισε ότι θα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης του ΧΥΤΑ ενώ δήλωσε κάθετα αντίθετη στην οποιαδήποτε αστυνομική επέμβαση στο χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version