ertnews.gr

Κέρκυρα: Κρατική παρέμβαση για την επαναλειτουργία του κλιμακίου Πυροσβεστικής Αργυράδων ζητά η ΕΑΚΠ

18/11 09:20
Κέρκυρα: Κρατική παρέμβαση για την επαναλειτουργία του κλιμακίου Πυροσβεστικής Αργυράδων ζητά η ΕΑΚΠ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την αναστολή λειτουργίας του κλιμακίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας στις Αργυράδες καθώς μετά το βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση του δήμου νότιας Κέρκυρας ανακοινώσεις εξέδωσαν οι τοπικές επιτροπές του ΚΚΕ και του Μέρα 25.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με ανακοίνωση της  καταγγέλλει την αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων στην Κέρκυρα, επισημαίνοντας ότι “αποτελεί απαράδεκτη εξέλιξη το 2022 το κράτος να μην έχει την ικανότητα να διατηρήσει ένα Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο  μεγαλύτερο και ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα νησιά της χώρας, σε περιοχές όπως αυτή της νότιας Κέρκυρας που κινδυνεύουν από πυρκαγιές και καταστροφικές πλημμύρες”.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση καλεί  τα αρμόδια υπουργεία “να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να υπάρξει άμεση αποκατάσταση ή δημιουργία των απαραίτητων εγκαταστάσεων, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για την επαναλειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων”. Παράλληλα ζητούν να υπάρξει σχετικός προγραμματισμός για την άμεση αναβάθμιση του σε πυροσβεστικό σταθμό Γ΄ τάξης.

“Είναι επίσης υπόθεση των συναδέλφων πυροσβεστών όχι μόνο της Κέρκυρας αλλά και όλης της Ελλάδας”, υποστηρίζουν,” να παλέψουν μαζί με τον υπόλοιπο λαό για να μπει τέρμα σε αυτή την πολιτική που υποβαθμίζει την πυρασφάλεια και την δασοπροστασία της χώρας. Οι υποδομές Πολιτικής Προστασίας επιβάλλεται να δημιουργούνται με κρατική χρηματοδότηση και να ανήκουν αποκλειστικά στον ελληνικό λαό!”

Στο δημοτικό συμβούλιο νότου το θέμα

Στο μεταξύ σήμερα το απόγευμα το θέμα του κλιμακίου Αργυράδων αναμένεται να απασχολήσει  το δημοτικό συμβούλιο νότιας Κέρκυρας ενώ ο δήμος βρίσκεται στη διαδικασία εξεύρεσης νέου χώρου για τη στέγαση του κλιμακίου, που να πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η πυροσβεστική υπηρεσία.  Για το θέμα αυτό επικοινώνησε με τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Ευάγγελο Τουρνά ο βουλευτής της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας,  ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που βρεθεί ο κατάλληλος για την στέγαση του κλιμακίου χώρος θα επαναλειτουργήσει κανονικά στη περιοχή της νότιας Κέρκυρας. Μάλιστα ο βουλευτής αναμένεται να έχει συνάντηση με τον δήμαρχο της περιοχής  το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version