Καθαρίζουν τα αποκαΐδια στη Λευκάδα (video)

Δέκα σπίτια και ο ιστορικός κινηματογράφος Απόλλων, κάηκαν στην πόλη της Λευκάδας απο τη χθεσινή πυρκαγιά. Η φωτιά ξέσπασε στις 11.30 χθες το πρωί και μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι είχε αφήσει 20 περίπου ανθρώπους χωρίς τα σπίτια τους.

Σώθηκαν η δημοτική βιβλιοθήκη, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, και η εκκλησία “Παναγία των Ξένων” καθώς και το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού που βρίσκεται λίγο πιο κάτω. Καταλυτική συμβολή στην κατάσβεση της φωτιάς είχε το ελικόπτερο τύπου Erickson που σηκώθηκε απο το Ανδραβίδα.

Χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου στη Λευκάδα συμμετείχε, εκτός απο τις τοπικές αρχές και ο Πρόεδρος της Βουλής Γιάννης Βούτσης, ο οποίος έτυχε να κάνει οικογενειακές διακοπές στη Λευκάδα. Στις πληγείσες οικογένειες προσφέρθηκε στέγη και φαγητό, για την πρώτη βραδιά, αλλά οι περισσότεροι προτίμησαν να φιλοξενηθούν σε σπίτια συγγενών.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θόδωρο Χαλικιά, θα γίνει προσπάθεια να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες αλλά το νομικό πλαίσιο είναι αυστηρό για τις αστικές πυρκαγιές. Παρόλα αυτά θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να λάβουν άτοκα δάνεια για την ανακατασκευή των σπιτιών τους. Αυτή την ώρα τα συνεργεία του Δήμου γκεμίζουν τα επικίνδυνα τμήματα των σπιτιών που απέμειναν απο τη φωτιά, με την παρουσία των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι με δάκρυα στα μάτια προσπαθούν να βρούν οτιδήποτε άφησε άθικτο η φωτιά, απο τα υπάρχοντα τους. Η νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού αναμένεται σήμερα με την παρουσία του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος