ertnews.gr

Κέρκυρα: Κατά της πίστας skateboard ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άλσους Γαρίτσας

24/05 12:03
Κέρκυρα: Κατά της πίστας skateboard ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άλσους Γαρίτσας

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να γίνει τελικά το γήπεδο skateboard στο άλσος της Γαρίτσας καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άλσους Γαρίτσας με ανακοίνωση του.
Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλέκος Βέργης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ τόνισε ότι η πληροφορία προέκυψε με επίσημο τρόπο δηλαδή ύστερα από την ενημέρωση που έκανε ίδια η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου την Πέμπτη (19/05) όταν κάλεσε τον Πρόεδρο του Συλλόγου και τον ενημέρωσε ότι υπάρχει το πλάνο να πραγματοποιηθεί το γήπεδο τροχοσανίδας στο Άλσος.

Όπως εξηγεί ο κος Βέργης αυτός ήταν και ο λόγος που ανήρτησαν το πανό στην Άνω Πλατεία με αίτημα “να μην πραγματοποιηθεί η τσιμεντοποίηση και να μην καταστραφεί το πράσινο, όπως υποστηρίζουν. Ο σύλλογος στην ανακοίνωση κάνει λόγο για “μία απογοητευτική και απαξιωτική συμπεριφορά εναντίον μας” και ενημερώνει αναλυτικά τα όσα άκουσε από την ίδια τη Δήμαρχο:

“Την Πέμπτη (19/05) η κ. Δήμαρχος κάλεσε τον Πρόεδρο του Συλλόγου και τον ενημέρωσε ότι υπάρχει το πλάνο να πραγματοποιηθεί το γήπεδο τροχοσανίδας στο Άλσος. Για τον λόγο αυτό σήμερα (21/05) αναρτήσαμε πανό στην Άνω Πλατεία με αίτημα να μην πραγματοποιηθεί η τσιμεντοποίηση και να μην καταστραφεί το πράσινο.
Παράλληλα, μας ενημέρωσε ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον Υφυπουργό για θέματα Αθλητισμού κύριο Ε. Αυγενάκη, θα της διατεθούν 240.000 Ευρώ ώστε να δημιουργηθεί μεγάλο, σύγχρονο και με εξέδρες σκέιτπαρκ σε δημοτικό χώρο στις Αλυκές Ποταμού. Μας εξήγησε ότι οι άδειες και τα σχέδια θα καθυστερήσουν περίπου δύο χρόνια και πως όταν πραγματοποιηθεί, τα άτομα που κάνουν σκέιτμπορντ θα πηγαίνουν εκεί. Εμείς απαντάμε σε αυτό ότι η διαφορά μηνών ή χρόνων δεν είναι σοβαρό θέμα, ώστε να πραγματοποιηθεί περιβαλλοντική καταστροφή στο Άλσος και να καταστρατηγηθεί το δικαίωμα της κατοίκησης στους κατοίκους τον περιοχών που θα βρίσκονται 13 μέτρα από την πίστα και θα σπάνε τα τύμπανα τους με 104 dB θόρυβο από αυτήν. Η πίστα του σκέιτμπορντ μπορεί να αφαιρεθεί από το έργο της ανάπλασης χωρίς να χαθεί η χρηματοδότηση και κατ’ επέκταση ολόκληρο το έργο.
Μέσα από τον σοβαρό, και με αποδεικτικά στοιχεία, αγώνα που κάνουμε για την διατήρηση του πρασίνου στο Άλσος, έχουμε αποδείξει ότι η νοημοσύνη μας δεν είναι τόσο χαμηλή. Να καταστραφεί, δηλαδή, το περιβάλλον έτσι απλά; Ποιος «ακυρώνει» και με ποιο δικαίωμα την φύση; Μόλις πέσουν τόσοι τόνοι σκυρόδεμα, δεν φεύγουν μετά και η ζημιά δεν επιδιορθώνεται…
Α) Το υποέργο του σκειτ μπορεί να παρακαμφθεί από το συνολικό έργο της διάπλασης χωρίς να χαθεί η χρηματοδότηση, Β) το Δημοτικό Συμβούλιο (τεσσάρων διαφορετικών παρατάξεων) έχει συμφωνήσει στην μη τσιμεντοποίηση με ψήφισμα, Γ) η κυρία Δήμαρχος δεν σεβάστηκε και δεν τήρησε την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Δ) δεν πήγε στην Περιφέρεια με τον αντιδήμαρχο και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου να ζητήσει απομάκρυνση του σκέιτ από το έργο, όπως ορίζει η εντολή Δ) δεν έκανε ποτέ το ραντεβού με το Γραφείο ΕΣΠΑ στην Αθήνα για να πάει μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, όπως είχε υποσχεθεί”.

Τέλος προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει ενημερώνοντας τα διάφορα Υπουργεία, την Ε.Ε. και την UNESCO και θα συνεχίσει μαζί με τους κατοίκους της περιοχής τον αγώνα .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version