ertnews.gr

Κέρκυρα: Επιστολή Αυλωνίτη στον Πρωθυπουργό για τη δημόσια περίθαλψη

14/01 11:16
Κέρκυρα: Επιστολή Αυλωνίτη στον Πρωθυπουργό για τη δημόσια περίθαλψη

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό έστειλε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης με την οποία ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ενδυνάμωση της δημόσιας περίθαλψης στην Κέρκυρα.
Ο βουλευτής ζητά την ένταξη και της Κέρκυρας στην Α’ προβληματική ζώνη ώστε να δοθούν κίνητρα για προσέλκυση ιατρών στο ΕΣΥ. «Πολύ φοβάμαι ότι αν έστω και την ύστατη στιγμή δεν αποφασίσετε αλλαγή στάσης στο θέμα της δημόσιας υγείας, αν έστω και σήμερα δεν προβείτε σε στοχευμένες και ουσιαστικές ενέργειες, το πρόβλημα, που έχει ήδη λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στην Κέρκυρα, θα αποτελέσει ωρολογιακή βόμβα στα χέρια σας» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής επικαλείται επιστολή από το Κ.Υ. Κέρκυρας, σύμφωνα με την οποία υπάρχει αδυναμία κάλυψης των παιδιατρικών εμβολιασμών για όλες τις βάρδιες, αδυναμία κάλυψης των επειγόντων περιστατικών, αδυναμία κάλυψης των τακτικών ιατρείων, με αποτέλεσμα να αφήνεται όλη η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της πόλης της Κέρκυρας ακάλυπτη, μετά και την απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας να αναστείλει τη λειτουργία των τακτικών ιατρείων. Μάλιστα, η κατάσταση επιδεινώθηκε σημαντικά μετά την προ μηνών παραίτηση μιας ιατρού και την χθεσινή κατάθεση παραίτησης του ενός από τους δύο εναπομείναντες γενικούς ιατρούς του Κ.Υ. Κέρκυρας, ενώ όλο το προσωπικό, ελάχιστο για μια τουριστική πόλη όπως η Κέρκυρα, έχει φθάσει στα όρια της αντοχής του, εξωθούμενο σε υπερεργασία με κόστος την ψυχική και σωματική του εξάντληση.

Όπως σημειώνει, σήμερα σε αυτήν έρχεται να προστεθεί ακόμη μια επιστολή από το Κέντρο Υγείας Παξών για αδυναμία κάλυψης της διενέργειας rapid tests λόγω έλλειψης κατάλληλου μικροβιολογικού τμήματος και με τους ιατρούς να πραγματοποιούν ήδη 15 εφημερίες το μήνα συν την καθημερινή εντατική εργασία τους!! Η τοπική κοινωνία δικαίως είναι ανάστατη καθώς, σύμφωνα και με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παξών ελλοχεύουν προφανείς κίνδυνοι από την έλλειψη στελέχωσης προσωπικού στο Κ.Υ. του νησιού.

«Πολλές φορές έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου για την απόλυτη ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Κέρκυρα και δυστυχώς, επιβεβαιώνομαι με τον πλέον δραματικό τρόπο» αναφέρει στην επιστολή του ο βουλευτής Κέρκυρας Αλ. Αυλωνίτης, επισημαίνοντας επιπλέον ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλες τις δομές υγείας της Κέρκυρας, συμπεριλαμβανομένου του Νοσοκομείου με αναστολή λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων, δραματική μείωση των τακτικών χειρουργείων, συγχώνευση κλινικών, καμία πρόβλεψη για νέες προσλήψεις, αχρείαστες –αν όχι εκδικητικές- μετακινήσεις ιατρών, μέχρι και παρουσίαση αναληθών στοιχείων προκειμένου η διοίκηση να πείσει ότι όλα βαίνουν καλώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version