ertnews.gr

Κέρκυρα: Επίσκεψη Υδραίου στο ΚΑΠΗ και το Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών

17/05 13:12
Κέρκυρα: Επίσκεψη Υδραίου στο ΚΑΠΗ και το Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών

Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με ειδικές ανάγκες και στο ΚΑΠΗ βρέθηκε η υπ. Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου μαζί με στελέχη και υποψηφίους της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ.
Η κ. Υδραίου τόνισε την ανάγκη μετεξέλιξης των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ σε μόνιμη δομή του Δήμου με σταθερή και πάγια χρηματοδότηση και εργαζόμενους που δεν θα βρίσκονται υπό ομηρεία και επισήμανε ότι στο πρόγραμμα της περιλαμβάνεται η δημιουργία νέου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμεΑ.
Παράλληλα, η Μερόπη Υδραίου αναφέρθηκε στις προγραμματικές της δεσμεύσεις για την κοινωνική πολιτική, που περιλαμβάνουν:
-Δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους δημότες και προγράμματα προληπτικής ιατρικής με τη δημιουργία δημοτικού ιατρείου.
-Ενίσχυση του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ με νέες υπηρεσίες για τους δημότες και υποδομές τηλεϊατρικής για ιατρικές μετρήσεις στους ωφελούμενους του προγράμματος.
-Λέσχη Φιλίας για τους ηλικιωμένους συνδημότες μας, με νέες και πρωτοποριακές δραστηριότητες, εκδρομές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με διαφορετική φιλοσοφία από την λειτουργία των ΚΑΠΗ.
-Ενίσχυση των δομών της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, με πρώτη κίνηση τη μεταφορά του Ειδικού Σχολείου σε κατάλληλο κτήριο.
-Στήριξη της οικογένειας με τη δημιουργία Σχολής Γονέων αλλά και κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης που θα στελεχωθεί από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό για ζητήματα που αφορούν στην οικογένεια και στο παιδί.
-Δημιουργία Τράπεζας Ρούχων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη και άλλους φιλανθρωπικούς φορείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version