Κέρκυρα: Έκθεση της Ιφιγένειας Χριστοδουλίδου στη Δημοτική Πινακοθήκη

Το πρόγραμμα περιοδικών εκθέσεων 2023, ξεκινά στην Αίθουσα Τέχνης της Πινακοθήκης Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων με την έκθεση της Κερκυραίας εικαστικού Ιφιγένειας Χριστοδουλίδου, με τίτλο «Το εγκώμιο της ατέλειας».

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 20 Απριλίου 2023. Πρόκειται για έργα μικτής τεχνικής με έντονες υφές, όπου ανώμαλες ή «ραγισμένες» επιφάνειες συναντούν αρμονικά, διαβρωμένα από το χρόνο αντικείμενα, οξειδωμένα μέταλλα, γυαλιά, σπασμένα κεραμικά. Σε μία αφήγηση, όπου επιχειρείται να γίνει ορατό το μήνυμα, πως οι ατέλειες έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά και αυτή ακριβώς, είναι η δύναμή τους.

Κέρκυρα: Έκθεση της Ιφιγένειας Χριστοδουλίδου στη Δημοτική Πινακοθήκη

Η Ιφιγένεια Χριστοδουλίδου – Κεφαλογιάννη γεννημένη και μεγαλωμένη στην Κέρκυρα, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η σχέση της με την τέχνη μετρά πολλά χρόνια -ως παιδί παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας, με δάσκαλο τον ζωγράφο Μ. Πιέρη για έξι χρόνια- και την υπηρέτησε σε μία παράλληλη πορεία με την επαγγελματική της απασχόληση. Η ίδια η καλλιτέχνιδα, αναφέρει σχετικά: «Τίποτα φθαρτό δεν είναι τέλειο. Αυτή είναι μία πανανθρώπινη αλήθεια, που όμως σήμερα είναι πιο δύσκολο από ποτέ να την ενστερνιστούμε. Οι αψεγάδιαστες –επεξεργασμένες με φίλτρα- εικόνες στα social media που παρουσιάζουν μία “ιδανική” οικογενειακή, κοινωνική, επαγγελματική ζωή (…) μας ωθούν σε μία διαρκή επιδίωξη της τελειότητας. Αυτές οι εικόνες και οι φωνές, μας αποπροσανατολίζουν από το τί είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή, μας κάνουν να αισθανόμαστε υποδεέστεροι, μας τραυματίζουν ψυχικά και συναισθηματικά (…) 

Κι όμως υπάρχει μοναδική γοητεία και σοφία στη φθορά που επιφέρει ο χρόνος στην ύλη, ενδυναμώνει, προσφέρει εσωτερική γαλήνη και οδηγεί βαθμιαία σε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και αποδοχή του εαυτού μας όπως ακριβώς είναι.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος