Κέρκυρα: Εκδήλωση βράβευσης σχολείων και μαθητών για την ανακύκλωση

Την Παρασκευή 03 Ιουνίου 2022 στις 19:00μ.μ. πραγματοποιήθηκε σε κλίμα γιορτινής ατμόσφαιρας η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων στον ¨Κήπο του Λαού”, για τη συμμετοχή τους στη δράση ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση» 2021-2022.
Στον χώρο, τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικά επιδαπέδια και διαδραστικά παιχνίδια για τους μικρούς μαθητές με θέμα την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Η σχολική δράση υλοποιήθηκε για 3η χρονιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και για πρώτη χρονιά στην Δευτεροβάθμια. Στη δράση συμμετείχαν 3.531 μαθητές από 36 σχολικές μονάδες, που με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν τέσσερα ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες).

Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν συνολικά:
• Χαρτί: 5.600 κιλά
• Πλαστικό: 2.560 κιλά
• Μπαταρίες: 12 κιλά
• Αλουμίνιο: 205 κιλά

Κατά την εκδήλωση βράβευσης, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα.
Επιπλέον, όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για την αξιέπαινή προσπάθειά τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου, Followgreen, ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 20.500 πόντων επιβράβευσης.

Οι ανωτέρω σχολικές δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.
Η Δήμαρχος ανανέωσε το ραντεβού με τους μαθητές για την επόμενη σχολική χρονιά, με στόχο ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και ακόμα περισσότερες συμμετοχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος