Κέρκυρα: Δεν πέρασε με αυξημένη πλειοψηφία ο Κανονισμός Καθαριότητας

Ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, συζητήθηκε χθες μετά από αρκετούς μήνες που είχε τεθεί στη ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Κανονισμός, δεν συγκέντρωσε την αυξημένη πλειοψηφία που απαιτεί ο νόμος προκειμένου να εφαρμοστεί αφού έγινε δεκτός από 19 συμβούλους, τον καταψήφισαν 19 και ένας δήλωσε παρών.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης που ήταν και ο εισηγητής, δήλωσε ότι η δημοτική αρχή έκανε από την πλευρά της ότι ήταν δυνατόν προκειμένου να μπει τάξη στη διαχείριση των απορριμμάτων και στις υποχρεώσεις Δήμου, πολιτών και επιχειρήσεων. Η Δήμαρχος από την πλευρά της, επισήμανε την αλλαγή που υπάρχει στο Δήμο σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε στο παρελθόν, δίδοντας λύση στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων που είχαν πλήξει την εικόνα της Κέρκυρας.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, τονίστηκαν τα ζητήματα που υπάρχουν στον Κανονισμό Καθαριότητας που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την αυτούσια αντιγραφή χωρίων του ΦΕΚ που προβλέπει την ύπαρξη Κανονισμών Καθαριότητας, χωρίς να γίνει προσαρμογή στα δεδομένα της Κέρκυρας. Παράλληλα τονίστηκε η αδυναμία παρουσίασης προόδου στο θέματα της διαλογής στην πηγή, των ξεχωριστών κάδων και της ανακύκλωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος