Κέρκυρα: Αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 καταγράφει το Παρατηρητήριο

Αύξηση των νέων κρουσμάτων ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους τον Ιούλιο προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώνει το Παρατηρητήριο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τη νόσο COVID-19.

Η αύξηση αυτή αφορά μέχρι στιγμής κυρίως τις νεότερες ηλικίες, ενώ παράλληλα καταγράφεται ένας σημαντικός αριθμός κρουσμάτων σε επισκέπτες του νησιού, που επίσης στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι νεαροί.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, συμβαδίζει με την πορεία της επιδημίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, και αποδίδεται στην αυξημένη κινητικότητα και στην άρση ή στην ελλιπή εφαρμογή πολλών μέτρων προφύλαξης. Η νέα μετάλλαξη (Δέλτα) συνεχίζει να διαδίδεται, και με τις συνθήκες που επικρατούν αναμένεται να κυριαρχήσει στη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Στην Κέρκυρα δεν έχει ακόμη καταγραφεί σημαντική διασπορά της νέας μετάλλαξης, αλλά αυτό θα συμβεί πιθανότατα στο επόμενο διάστημα.

Ο αριθμός των νοσηλειών και των σοβαρών περιστατικών ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους δεν εμφανίζει ιδιαίτερη αύξηση μέχρι στιγμής. Ωστόσο, το γεγονός ότι περίπου ένας στους τέσσερις πολίτες ηλικίας άνω των 60 παραμένει ανεμβολίαστος, αφήνει σημαντικά περιθώρια για διασπορά του ιού στις ομάδες υψηλού κινδύνου, που έχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση και νοσηλεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος