ertnews.gr

Κέρκυρα: Απεργούν οι ναυτεργάτες (ηχητικό)

26/11 13:25
Κέρκυρα: Απεργούν οι ναυτεργάτες (ηχητικό)

Σε 24ωρη απεργία έχουν προχωρήσει και οι ναυτεργάτες των πορθμείων Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα και Λευκίμμης-Ηγουμενίτσας, μέχρι αύριο, Παρασκευή, στις 6.00 το πρωί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σωματείου τους, Γιώργο Παξινό, έχουν ορίσει προσωπικό ασφαλείας και από την Κέρκυρα και, για πρώτη φορά, και από την Ηγουμενίτσα, για τις περιπτώσεις που θα υπάρξουν ανάγκες υγειονομικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα μεταφορά ασθενών ή μεταφορά υγειονομικού υλικού.

Τα κυριότερα αιτήματα των ναυτεργατών, σύμφωνα με τον κ. Παξινό, αφορούν τη συλλογική σύμβαση εργασίας του 2020 που δεν έχει υπογραφεί ακόμη παρότι λήγει το έτος, και το γεγονός ότι δεν έχει καταβληθεί ακόμη στους ναυτεργάτες το βοήθημα που παίρνουν όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή της εργασιακής τους σχέσης. Οι ναυτεργάτες έχουν, επίσης, και τοπικού χαρακτήρα αιτήματα, όπως να καταργηθεί το δικαίωμα των ιδιοκτητών να μεταφέρουν από το ένα πλοίο σε άλλα πλοία του ίδιου ιδιοκτήτη ή της ίδιας κοινοπραξίας την περίοδο ακινησίας για επισκευή, και, τέλος, να καταργηθεί η διάταξη που δίνει το δικαίωμα στον καπετάνιο να επιβάλει να δέσουν το πλοίο στην ξηρά οι εργαζόμενοι που είναι μέσα στο πλοίο.

Υπενθυμίζεται ότι στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα την περίοδο του lockdown δεν έχουν περιοριστεί κατά πολύ τα δρομολόγια. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Παξινό, από τα 13 δρομολόγια που γίνονταν καθημερινά, διατηρούνται τα έντεκα.

https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2020/11/2020-11-26-ΠΑΞΙΝΟΣ.mp3?_=1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version