ertnews.gr

Κέρκυρα: Πράσινο φως για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου

04/09 13:59
Κέρκυρα: Πράσινο φως για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου

Την αποδέσμευση του παραλιακού μετώπου της Κέρκυρας αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Λιμένος την περασμένη Παρασκευή. Με δεδομένο ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο μοναδικός μέτοχος του ΟΛΚΕ η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών στις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να αποδοθεί στο Δήμο της Κέρκυρας όλη η παραθαλάσσια ζώνη της πόλης.
Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν να αποχαρακτηρίζεται ως λιμενική ζώνη η περιοχή από το λιμάνι της Σπηλιάς μέχρι τον Ανεμόμυλο και να εξαιρείται η Κόντρα Φόσα και οι δύο πλατείες της Σπηλιάς. Όμως με ανακοίνωσή του ο ΟΛΚΕ διευκρινίζει ότι αποχαρακτηρίζεται από λιμενική ζώνη το σύνολο του παραλιακού μετώπου από τον Ανεμόμυλο έως το Καφέ Γυαλί, συμπεριλαμβανομένης δηλ. και της Κόντρα Φόσας.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τα προς απόδοση στο φορέα ή φορείς που θα ορισθούν μέρη της Χερσαίας Ζώνης είναι από τον ‘’Ανεμόμυλο’’ έως το ‘’Καφέ Γυαλί’’, περιλαμβάνονται δε και οι τρεις πλατείες της Σπηλιάς (‘Αγνωστος Στρατιώτης , Συντριβάνι, Μικρή πλατεία απέναντι από Τράπεζα Πειραιώς)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version