Κέρκυρα: Ανακοινώσεις και απαντήσεις για τις προσλήψεις συμβασιούχων στον κεντρικό Δήμο

Για «λάσπη» κάνει λόγο η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου με δήλωση της, που δημοσιεύεται σήμερα, με αφορμή τις καταγγελίες για φωτογραφικές προσλήψεις στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.

Μ. ΥΔΡΑΙΟΥ

Συγκεκριμένα η Δήμαρχος αναφέρει : “Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας τήρησε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την πρόσληψη συμβασιούχων διαφόρων ειδικοτήτων, για να καλύψει πραγματικές και σοβαρές ανάγκες εν μέσω μάλιστα της πανδημίας covid-19. Τα κόμματα και οι κομματικοί παράγοντες οφείλουν να κάνουν ένα βήμα πίσω, να μην χρησιμοποιούν το Δήμο ως πεδίο άσκησης κομματικών σκοπιμοτήτων και συγκρούσεων και κυρίως να μην εκμεταλλεύονται την αγωνία και την ανάγκη των πολιτών για εργασία. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας υπόκειται σε έλεγχο σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις από το ΑΣΕΠ, ενώ είναι ανοιχτός σε κάθε έλεγχο νομιμότητας των προσλήψεων γιατί πολύ απλά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, γιατί πολύ απλά λειτουργεί μέσα στα πλαίσια των νόμων. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραπληροφόρηση και λάσπη στον ανεμιστήρα για δημιουργία εντυπώσεων”.

Κ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
Για το θέμα των προσλήψεων ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει ότι “η κυβέρνηση των ΄’Αρίστων’’, με πρόφαση την πανδημία, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις νομοθέτησε έκτακτα μέτρα προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. ως μέτρα αντιμετώπισης του COVID-19. Πρόκειται για προσλήψεις ρουσφετολογικού-πελατειακού χαρακτήρα πέρα κι έξω από την εποπτεία και τα κριτήρια του ΑΣΕΠ με «κατ’ επιλογήν» αξιολόγηση απευθείας από τις αυτοδιοικητικές αρχές, χωρίς ίχνος διαφάνειας, ενημέρωσης, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας”.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία κάνει λόγο για διαδικασίες fast track για την πρόσληψη συμβασιούχων εργαζόμενων, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής που προκαλούν το κοινό αίσθημα. “Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μεμονωμένο αφού και άλλες Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές σε όλη τη χώρα προχωράνε σε τέτοιες διαδικασίες με μόνιμη δικαιολογία την πανδημία”.
Η Λαική Συσπείρωση τονίζει: “Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου δε λύνεται με φωτογραφικές προκηρύξεις και ανακύκλωση της ανεργίας”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Στη δική του ανακοίνωση ο επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Κέρκυρα” αναφέρει: “Οι προεπιλεγμένοι διορισμοί στο Δήμο Κερκυραίων με τη γελοία προθεσμία των δύο ημερών για να μη το πληροφορηθούν χιλιάδες συμπολίτες μας και για να μην μπορούν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά τους προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα του Λαού και παραβιάζουν πρόδηλα ένα από τα σημαντικότερα εκσυγχρονιστικά νομοθετήματα της νεώτερης ιστορίας :Τον Νόμο Πεπονή, τον νόμο της αξιοπρέπειας και της αξιοκρατίας. Οι προεπιλεγμένοι αυτοί διορισμοί αποτελούν αναχρονισμό, είναι υπόδειγμα αναξιοκρατίας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος