ertnews.gr

Φανή Τσιμπούλη: Παράτυπη η επιβολή εισιτηρίου στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ

22/09 12:20
Φανή Τσιμπούλη: Παράτυπη η επιβολή εισιτηρίου στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ

Παράτυπη είναι η επιβολή εισιτηρίου στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο Φανή Τσιμπούλη η οποία είναι και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Η κα Τσιμπούλη μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ τόνισε ότι το φεστιβάλ είναι έργο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το ίδιο το έργο προβλέπεται η επιβολή εισιτηρίου μετά τα 3 χρόνια – δηλαδή μετά τη λήξη της χρηματοδότησης από το Κοινοτικό πρόγραμμα. Η Δημοτική σύμβουλος, μέλος της παράταξης του Γιάννη Τρεπεκλή, σημειώνει ότι η δημοτική αρχή κινήθηκε παράτυπα για να νομιμοποιήσει την επιβολή εισιτηρίου εισάγοντας το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή , αρχικά εισηγούμενη, εισιτήριο των 15 ευρώ και μετά τις αντιδράσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης, εισιτήριο των 10 ευρώ. Στο μεταξύ είχαν πωληθεί εισιτήρια σε κάποιες παραστάσεις με 15 ευρώ οπότε η δημοτική αρχή αναγκάζεται να επιστρέψει τα 5 ευρώ σε όσους τα ζητήσουν και σε κάποιες άλλες εκδηλώσεις εισιτήρια του 1 ευρώ για τα οποία θέτει το ερώτημα τι θα κάνει “θα ζητήσει από τους πολίτες να συμπληρώσουν τα 9 ευρώ;”.
Η κα Τσιμπούλη ασκεί έντονη κριτική στη δημοτική αρχή και ζητά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ελέγξει τη νομιμότητα των αποφάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version