Κέρκυρα: Τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας θα διεκδικήσουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Τη διαφωνία του εκφράζει το σωματείο ξενοδοχουπαλλήλων της Κέρκυρας με τις ρυθμίσεις που προβλέπει η νέα κλαδική σύμβαση εργασίας που υπέγραψε χθες η ΠΟΞ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού.

Ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου χαρακτήρισε την αύξηση του 1%, που θα ισχύσει μάλιστα απο την επόμενη χρονιά, ως απαράδεκτη, δεδομένου ότι ο κλάδοςτου τουρισμού βρίσκεται σε ανοδική πορεία και είναι η υγειέστερη βιομηχανία της χώρας.
Η συμφωνία είναι διετούς ισχύος, από 1/1/2016-31/12/2107. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση του κατώτατου μισθού στα ξενοδοχεία στο επίπεδο των 761 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και αύξηση 1% από 1/4/2017. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κος Στ. Πελάης επεσήμανε ότι το σωματείο θα διεκδικήσει την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Παράλληλα νέα θέματα δημιουργούνται στον τουριστικό κλάδο. Ιδιαίτερα προβλήματα παρατηρούνται φέτος από το γεγονός ότι πολλές νέες εταιρείας που ανέλαβαν το μάνατζμεντ μεγάλων ξενοδοχείων στο νησί, εφαρμόζουν την τακτική της άρνησης της επαναπρόσληψης των παλιών εργαζομένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος