Κέρκυρα: Σοβαρή καθυστέρηση του κόμβου στο λιμάνι

Σοβαρή καθυστέρηση θα έχει το έργο του νέου κομβου στο λιμάνι, λόγω προβλημάτων που προέκυψαν με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του ΟΛΚΕ Τάσο Κόλια, η αρχαιολογία εντόπισε ότι δεν είχε εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων πριν ξεκινήσει το έργο και για το λόγο αυτό ο ΟΛΚΕ αναγκάστηκε να εκπονήσει νέα μελέτη – την οποία ανέθεσε στο μελετητή πριν απο λίγες μέρες – στη συνέχεια αυτή θα κατατεθεί στην αρχαιολογία και θα εγκριθεί απο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει σε καθιστέρηση μηνών παρά τις πιέσεις που ασκεί ο ΟΛΚΕ για συντόμευση του χρόνου.
Σε ότι αφορά την λειτουργία των υδατοδρομίων ο κος Κόλιας τόνισε ότι αυτό της Κέρκυρας είναι αδειοδοτημένο, των Παξών είναι στη διαδικασία αδειοδότησης αλλά το πρόβλημα που παρουσιάζεται για την ενεργοποίηση τους αφορά τα υπόλοιπα υδατοδρόμια των Ιονίων νήσων και της ευρύτερης περιοχής. Σχετικά με το θέμα της εκβάθυνσης των μικρών λιμανιών τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη η εργολαβία για τα λιμάνια της Λευκίμμης, της Αστρακερής, του Αγίου Στεφάνου και του Μαθρακίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος