Κέρκυρα: Καλή συνεργασία συμφώνησαν Fraport και επαγγελματικοί φορείς

Συνάντηση σε υψηλό επίπεδο μεταξύ της κοινοπραξίας Fraport και οικονομικών φορέων της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, στο Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της κοινοπραξίας που ενοικίασε για 40 χρόνια τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας, ο Πρόεδρος της Fraport κος Σούλτς, εκπρόσωπος της εταιρείας Κοπελούζος που συμμετέχει στην κοινοπραξία και ο μηχανικός που ελέγχει την κατάσταση στα αεροδρόμια που θα παραλάβουν τον Νοέμβριο, επίσημα.
Εκ μέρους των επαγγελματικών φορέων της Κέρκυρας συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Χονδρογιάννης και εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, ξενοδόχων, τουριστικών πρακτόρων και του Εμπορικού συλλόγου.

Το κλίμα ήταν εντελώς διαφορετικό από όσα έχουν ειπωθεί μέχρι σήμερα για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, αφενός μεν έγινε ενημέρωση από την εταιρεία για τις επενδύσεις που σκοπεύει να κάνει στο αεροδρόμιο και την τιμολογιακή της πολιτική στα τέλη αεροδρομίου και από την πλευρά των φορέων συμφωνήθηκε η καλή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο την ποιοτικότερη και ανταγωνιστικότερη λειτουργία του αεροδρομίου.
Στους φόβους των φορέων για ενδεχόμενες αυξήσεις στα τέλη αεροδρομίου και κατα συνέπεια την παραμονή των εταιρειών χαμηλού κόστους ο πρόεδρος της Fraport, σύμφωνα πάντα με τον κο Χονδρογιάννη, τους καθησύχασε διευκρινίζοντας ότι δεν θα προβεί σε αυξήσεις – για το άμεσο διάστημα τουλάχιστον – αντίθετα θα μειώσει το τέλος που πληρώνουν οι επιβάτες εκτός Σένγκεν από τα 25 ευρώ περίπου που είναι σήμερα στα 13 ευρώ.
Σε ότι αφορά το θέμα της μονάδας της πολεμικής αεροπορίας με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου πεζετέλ και τη μεταφορά της έδρας απο την Κέρκυρα στο αεροδρόμιο του Ακτίου, ο κος Χονδρογιάννης είπε ότι το έθεσαν στον πρόεδρο της Fraport ο οποίος τους απάντησε ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα.
Ο κος Χονδρογάννης επεσήμανε ιδιαίτερα ότι αντίστοιχες κινήσεις κάνουν οι επαγγελματικοί φορείς και στα νησιά των Κυκλάδων.
Μετά τη συνάντηση το Επιμελητήριο Κέρκυρας δημοσιεύει μια επιστολή που απευθύνεται στον πρόεδρο της Fraport και στην οποία δηλώνει την ικανοποίηση για τη συνεργασία τους.

Η επιστολή

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Ως Επιμελητήριο Κέρκυρας είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τον τρόπο συνεργασίας που ξεκινήσαμε μαζί σας. Επίσης, Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συμμετοχή του Επιμελητηρίου της Εσσης, στην κοινοπραξία αξιοποίησης των αεροδρομίων και αποδεικνύει ότι τα Επιμελητήρια , και μάλιστα αυτά της Ευρώπης, έχουν ουσιαστικό και ενεργό ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική κάθε χώρας.
Από την πλευρά μας, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή, θα επιδιώξουμε να υπάρχει ένα πνεύμα καλής συνεργασίας με την κοινοπραξία και θα συμβάλλουμε με υποδείξεις και προτάσεις για την αμοιβαία επιτυχία του κοινού μας σκοπού, ο οποίος είναι η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και του πρωτογενούς τομέα του νησιού μας
Ευελπιστούμε στην ποιοτικότερη και ανταγωνιστικότερη λειτουργία του αεροδρομίου μας, με περισσότερες πτήσεις από περισσότερους αερομεταφορείς, το άνοιγμα σε νέες αγορές, σε προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την προώθηση της Κέρκυρας ως ασφαλούς και οικονομικά φιλικού προορισμού.
Επιδιώκουμε τη συνεργασία σας, μέσα από κοινές δράσεις, με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα, την κοινωνία και τους εργαζόμενους του αεροδρομίου, ώστε όλοι μαζί να αναδείξουμε και θα προωθήσουμε αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα λάβουν διεθνή χαρακτήρα.
Την προβολή της Κέρκυρας μέσα από τα τερματικά των αεροδρομίων που διαχειρίζεται η FRAPORT και τη συμμετοχή της κοινοπραξίας στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του νησιού.
Τη συνεργασία με το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό σύλλογο για την ανάπτυξη της όποιας εμπορικής δραστηριότητας
Το Επιμελητήριο Κέρκυρας επιδιώκει στενή ,ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία με την εταιρεία που ανέλαβε την διαχείριση και αξιοποίηση του αεροδρομίου της Κέρκυρας , για αυτό το λόγο θα είμαστε σε συνεχή και ανοικτή επικοινωνία ούτως ώστε η επένδυση αυτή [γιατί περί αυτού πρόκειται] να έχει το μέγιστο δυνατό όφελος για τη κερκυραϊκή κοινωνία.
Με εκτίμηση,
Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος