Καβάλα: Ξεκινά η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου

Μέσα στον Μάιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα, καθώς, σύμφωνα με τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε επιτυχώς τον προσυμβατικό έλεγχο για το έργο στην πόλη.

Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το 2023. Το έργο στην πόλη της Καβάλας είναι προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια, δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες που έχουν τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και τα δημόσια κτίρια της πόλης, όπως σχολεία, νοσοκομεία ΚΑΙ αθλητικοί χώροι.

Μετά την Καβάλα, και ενώ έχουν προηγηθεί η Ξάνθη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, τη «σκυτάλη» στην Περιφέρεια θα πάρει η πόλη της Ορεστιάδας για την οποία η διαδικασία της οριστικής έγκρισης του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, με σημαντικές ωφέλειες για τους πολίτες, το περιβάλλον και την οικονομία. Με την έλευση του φυσικού αερίου, το ενεργειακό κόστος θα μειωθεί σημαντικά για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η περιοχή θα αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά, ενώ θα ενισχυθεί η απασχόληση και η τοπική οικονομία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλα τα στάδια υλοποίησης του έργου», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος