ertnews.gr

Καβάλα: Παρουσίαση του βιβλίου της Χ. Κυριακίδου «Έχω λόγο»

21/02 13:30
Καβάλα: Παρουσίαση του βιβλίου της Χ. Κυριακίδου «Έχω λόγο»

Το πρώτο συγγραφικό εγχείρημα της Καβαλιώτισσας συγγραφέως Χριστίνας Κυριακίδου με τίτλο «Έχω λόγο» θα παρουσιαστεί το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019 στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας (Ευγ. Ιορδάνου & Αριστείδου).

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν εκτός από τη συγγραφέα οι: Στέλλα Αργυρίου, εκπαιδευτική-εξελικτική ψυχολόγος, Κατερίνα Κακιλή, δημοσιογράφος και ο Κωνσταντίνος Σιμιτσής, δικηγόρος-τέως Δήμαρχος Καβάλας. Την παρουσίαση θα συντονίσει η Μαρίνα Φιλιππίδου, δικηγόρος-Πρόεδρος ΛΕΚ.

Καβάλα: Παρουσίαση του βιβλίου της Χ. Κυριακίδου «Έχω λόγο»Στο βιβλίο της Χριστίνας Κυριακίδου δύο από τις πλέον σύγχρονες κοινωνικές πραγματικότητες, η μονογονεϊκότητα και η μάχη κατά του καρκίνου, συναντιούνται στο ίδιο λογοτεχνικό κείμενο και συνομιλούν ελεύθερα σε πρώτο πρόσωπο.
Η Χριστίνα Κυριακίδου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Γεννήθηκε το 1979 στην Καβάλα, απ’ όπου και ξεκίνησε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα ως υπεύθυνη διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε αλλοεθνείς.

Λάτρης της ελληνικής γλώσσας, ασχολήθηκε συστηματικά με τη φιλολογική επιμέλεια λογοτεχνικών κειμένων, υπήρξε για πολλά χρόνια ειδική σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν, συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως ιστορικός – ερευνητής, αναπτύσσοντας παράλληλα συνεργασίες και με άλλους φορείς σε επίπεδο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και έρευνας.

Σήμερα, ύστερα από ολιγόχρονη απουσία στη Θεσσαλονίκη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, επέστρεψε στη γενέτειρά της, όπου και εργάζεται ως δικαστική υπάλληλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version