Καβάλα: Μειώσεις στα εισιτήρια και διόδια ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Με αίτημα να προβεί η Πολιτεία στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μειωθεί η τιμή των εισιτηρίων των πλοίων, που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί κατά την καθημερινή τους μετακίνηση από και προς τη Θάσο, συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τα ΔΣ της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ της περιοχής.

«Η οικονομική κρίση, η οποία πλήττει όλους τους εργαζόμενους, έχει φτωχοποιήσει και ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών. Πολλοί από εμάς μετακινούμαστε καθημερινά από τον τόπο κατοικίας στον τόπο εργασίας μας αναγκαζόμενοι να διανύσουμε πολλά χιλιόμετρα» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τονίζοντας πως η αύξηση του ενεργειακού κόστους και του κόστους στέγασης, η μισθολογική τους καθήλωση και ο χαμηλός μισθός των νεοδιοριζόμενων (730 ευρώ) και αναπληρωτών (830 ευρώ) εκπαιδευτικών επιδεινώνουν καθημερινά το βιοτικό τους επίπεδο.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν ακόμη να εξαιρεθούν από την καταβολή αντιτίμου των διοδίων οι μετακινούμενοι συνάδελφοί τους σε σχολεία που βρίσκονται ανατολικά και δυτικά της πόλης της Καβάλας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος