Καβάλα: Έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τις τοπικές επιχειρήσεις

Η μελέτη που συνέταξε το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, με θέμα «Μια νέα αρχή για την μετά Covid εποχή στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας», παρουσιάστηκε χθες (17/06/2021) στο Επιμελητήριο Καβάλας.

Η παρουσίαση έγινε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γεώργιο Καββαθά, ο οποίος παρευρέθη στην Καβάλα, μαζί με τον Δημήτριο Γιακούλα ο οποίος επιμελήθηκε τη μελέτη.

Η έρευνα αφορά την εικόνα της οικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων της Π.Ε Καβάλας και Θάσου στους τομείς του τουρισμού, μεταποίησης, εστίασης και εμπορικής δραστηριότητας.

Όπως φαίνεται και στην μελέτη, μεταξύ άλλων, η μεγαλύτερη πρόκληση για τον τουρισμό της περιοχής σχετίζεται με την επίτευξη συνεργειών μεταξύ του τουριστικού προορισμού της Θάσου και της Καβάλας, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 6-7 μήνες το χρόνο και την επέκταση σε νέες αγορές.

Επίσης, οι ειδικές ανάγκες της ΠΕ Καβάλας απαιτούν την ανακατεύθυνση κονδυλίων από τα αρμόδια υπουργεία και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την ΠΕ Καβάλας με σκοπό την ενίσχυση της ρευστότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής, που αποδεδειγμένα επλήγησαν από την μείωση του τουρισμού και την πανδημία, με άτοκα μακροχρόνια δάνεια ή/και την αγορά παγίων.

Είναι εξίσου αναγκαίο να υπάρξει ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η περιοχή ενώ ιδιαίτερη μέριμνα απαιτείται για την εξασφάλιση επαρκών και σταθερών μεταφορικών συνδέσεων στην περιοχή, ιδιαίτερα των ακτοπλοϊκών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος