ertnews.gr

Καβάλα: Διεθνές συνέδριο για τη λογιστική

26/06 11:39
Καβάλα: Διεθνές συνέδριο για τη λογιστική

Ξεκίνησε το πρωί στην Καβάλα, το 3ο συνέδριο «Intensive Study Programme» του AFECA (Οργανισμού για την Λογιστική και την Ελεγκτική Τυποποίηση στην Ευρώπη) που διοργανώνει το ΤΕΙ Καβάλας έως την 1η Ιουλίου.
Καβάλα: Διεθνές συνέδριο για τη λογιστική
Περίπου 140 εκπαιδευτικοί και φοιτητές σχολών Λογιστικής από δέκα χώρες, όπως η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία κ.α. θα ανταλλάξουν εμπειρίες και τον τρόπο που το λογιστικό σύστημα κάθε χώρας αντιμετωπίζει συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Ο AFECA ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα αριθμεί 14 μέλη. Από το 1999 το ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας- Θράκης είναι το μοναδικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που εκπροσωπεί την Ελλάδα σε αυτόν τον διεθνή οργανισμό.
O σκοπός του AFECA είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους λογιστές του μέλλοντος, να τους προμηθεύσει με τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να γνωρίσουν το αντικείμενο των σπουδών τους μέσα από την ευρωπαϊκή αλλά και διεθνή ολοκλήρωση (διεθνοποίηση λογιστικών συστημάτων), ανταλλάσσοντας εμπειρίες και παρακολουθώντας από κοντά τις σύγχρονες εξελίξεις Λογιστικής και Ελεγκτικής. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την άμεση επαφή και συνεργασία διδασκόντων και φοιτητών.
Οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο θα συνεργασθούν πάνω σε μελέτες περιπτώσεων
από την Λογιστική, την Ελεγκτική, την Ανάλυση Χρηματοοικονομικών και την Βιώσιμη Λογιστική σε διάφορες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version