ertnews.gr

Καβάλα: Χρηματοδοτήσεις για την βελτίωση δασικών οδικών δικτύων

18/02 09:59
Καβάλα: Χρηματοδοτήσεις για την βελτίωση δασικών οδικών δικτύων

Να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. την σύνταξη μελέτης για την βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου στο περιαστικό δάσος Καβάλας από την Άσπρη Άμμο έως τον Άγιο Σίλα, ζήτησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών του Νομού Καβάλας, Ιωάννης Καπεταγιάννης σε συνάντηση που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη.

Ζήτησε ακόμη να χρηματοδοτηθεί η συντήρηση του πεζόδρομου άθλησης του 5ο Λυκείου Καβάλας καθώς και η διάνοιξη του δασικού μονοπατιού Θεολόγος – Μονή Αρχαγγέλου.

«Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν πλήξει την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου κρίνεται αναγκαία η έγκαιρη επέμβαση στο δασικό οδικό δίκτυο με την διάνοιξη των δρόμων και την κατασκευή τεχνικών έργων ώστε να γίνει προσβάσιμη η περιοχή και να διευκολύνεται η προστασία και η διαχείριση των δασών, έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.» δήλωσε ο κ. Αντωνιάδης.

Συμπλήρωσε πως ο Περιφερειάρχης ΑΜ–Θ, Χρήστος Μέτιος ενέκρινε την χρηματοδότηση της σύνταξης μελέτης για την ανάδειξη του δασικού συμπλέγματος Ελαφοχωρίου – Πλαταμώνα – Διπόταμου – Δύσβατου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version