Καβάλα: Αυξήσεις 10% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Θάσο – Ανακοίνωση ΚΚΕ

Κατά 10% αυξάνονται από σήμερα (21 Μαρτίου) τα εισιτήρια των πλοίων από και προς το νησί της Θάσου.

Η αύξηση αφορά όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων αλλά και τους επιβάτες. Στο εξής το εισιτήριο των επιβατών από Καβάλα για Πρίνο θα κοστίζει 6,50 ευρώ, των παιδιών 4,00 και του αυτοκινήτου μέχρι 4 μέτρα και 25 εκ. 20 ευρώ. Από Κεραμωτή για Λιμένα και αντίστροφα τα εισιτήρια αυτά κοστίζουν 4,50, 3,00 και 19 ευρώ αντίστοιχα.

Για αυξήσεις στα ήδη πανάκριβα εισιτήρια κάνουν λόγο οι επιβάτες που εκφράζουν τον φόβο πως οι νέες τσουχτερές τιμές, ήρθαν για να μείνουν.

Την ίδια ώρα η ΤΕ ΘΑΣΟΥ του ΚΚΕ καλεί το λαό του νησιού “να μην αποδεχτεί τις νέες αυξήσεις φωτιά που επιβάλουν οι πλοιοκτήτες να δυναμώσει τώρα ο μαζικός αγώνας και η διεκδίκηση για μειώσεις όλων των εισιτήριων επιβατών και οχημάτων 50%, μειωμένα εισιτήρια στους συνταξιούχους αναπληρωτές, πολύτεκνους, δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές στρατευμένους ανέργους ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες και δρομολόγια στην γραμμή Πρίνου Καβάλας που να καλύπτουν τις ανάγκες”.

Ζητούν ακόμη “αυξήσεις στους μισθούς των ναυτεργατών οργανικές συνθέσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες των πλοίων, βελτίωση των εργασιακών συνθηκών πλήρη εφαρμογή των δικαιωμάτων τους καθώς και κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος